<rp id="yz2qk"><acronym id="yz2qk"><input id="yz2qk"></input></acronym></rp>

<tbody id="yz2qk"></tbody>
<em id="yz2qk"></em>

    <tbody id="yz2qk"></tbody>

    <em id="yz2qk"></em>

    塞拉維斯展館,葡萄牙 / depA Architects

    塞拉維斯展館以博物館和公園為環境載體,營造了別樣的建筑環境。從外面看,該展館并未與博物館建立任何直接的聯系,它僅取博物館外貌上的弓形窗為設計的靈感來源。這一獨特的六邊形符號不斷重復在公園中,地面鋪裝上以及景觀花園內。內凹的多邊形布局,為周圍環境的映射提供了良好的載體。因此,這座隱匿于自然景觀中的建筑,隨著四周環境的變化,其本身也應和著逐漸顯現與原本形態相異的外貌,仿佛一切從新。

    ▼隱匿于景觀之中,the nature harbors the pavilion

    The pavilion uses both the Museum building and the Serralves Park as its raw material, each one in a different scale. Firstly, the pavilion’s design establishes an indirect relationship with the Museum building. The pavilion’s design is a polygon extracted from the Museum’s layout, corresponding to one of its characteristic spaces — the bow window — whose classic hexagonal matrix is repeated and emerges at various times throughout the Park, both in the pavements and the landscape features. The concave polygonal configuration of this layout provides the perfect base for a projection space. Secondly, the extracted polygon, once implanted in the Park and with its original context altered, including the transformation of its shape and materiality, becomes something new and detaches itself from its original source.

    置入湖上的建筑,與其周圍的客體建立了親密的關系。深色的湖水如同一面鏡子,映射著建筑的同時,也接收到來自建筑自身的映射。在色彩,光照和聲音回響中,建筑與環境徹底融為一體。為了契合景觀環境與博物館的展覽主題,這棟小型展館以藝術港灣的形式,隱匿在叢林與湖水深處,待來訪者去發現和體會。需要指出的是,該展館內部并未受到周圍環境的影響。相反的,它以最中性平和的空間來展示內部的多媒體藝術。

    In this second stage, the pavilion approaches the Park, establishing an affinity with its textures and finding its own materiality. It is implanted on top of the lake, whose water offers its principle: dark glass that mirrors its reflection and also the surrounding landscape of dense foliage. The pavilion is filled with colour, light and echoes, ‘camouflaging itself’ in its host environment. Finally, in addition to the relationship between the Museum and the Park, it also establishes a bridge with the artwork that it harbours, due to its location and the relationship that it obliges the visitor to establish with the water. However, the pavilion’s interior is sufficiently neutral to create the space required to be able to discover the video projected inside.

    ▼建筑映射周圍環境,the landscape reflects on the architecture

     

    ▼內部展覽,exhibition inside

    ▼平面圖,plan

    Data sheet
    Architecture: depA Architects
    Design Team: Carlos Azevedo, Jo?o Crisóstomo, Luís Sobral, Miguel Santos, Sara Pontes, Margarida Leit?o, ?ngela Meireles, Hugo Sobrosa
    Engineering: Edgar Brito, Luís Oliveira
    Construction: Otiima Art Works
    Photography: José Campos
    Hosted Artwork: O Peixe, Jonathas de Andrade
    Commision: Funda??o de Serralves

    zh_CN簡體中文