<rp id="yz2qk"><acronym id="yz2qk"><input id="yz2qk"></input></acronym></rp>

<tbody id="yz2qk"></tbody>
<em id="yz2qk"></em>

    <tbody id="yz2qk"></tbody>

    <em id="yz2qk"></em>

    廣州宅匠工作室丨方楠設計顧問

    構建舒適如家的體驗空間,to build the space comfortable as home

     

    “Simplicity is the ultimate sophistication.”

    –?Leonardo Da Vinci

     

    項目介紹 | Project Introduction

     

    △工作室外觀,studio appearance

     

    項目位于廣州琶洲的臨江創意園內,處于整棟建筑的一層,面積約為280平米,兼顧日常展示以及辦公需求。宅匠是一個環保家裝材料集合工作室,除木蠟油地板及整板家具外,也提供包括天然黏土、米耐巖等歐美流行進口環保材料。

    The project is located at the innovation center of Pazhou, Guangzhou. On the 1st floor, with an area of 280㎡, it takes into account both daily display and office needs. Zestman is a collection studio of environmental-friendly household decoration materials. In addition to wood wax floor and the slab furniture, Zestman also provides imported environmental-friendly materials including natural clay, micro cement, etc.

     

    設計理念 | Philosophy Of Design

     

    在此次的設計中,為了更好營造出家的氛圍和內涵,我們刪繁就簡,用更整體的手法去處理空間,同時呼應宅匠“天然、耐久”的品牌基因,著重于表達天然材料的質感,使到訪者能聚焦于產品本身,充分沉浸在自然舒適的空間中。

    In this design, to better create the atmosphere and connotation of home, we cut down the complexity , using a more holistic approach to work on the space, while echoing the “natural and durable” brand gene of Zestman, focusing on the expression of the texture of natural materials, so that visitors can focus on the product itself and fully immerse themselves in the natural and comfortable space.

     

    刪繁就簡,自然舒適的空間,simple, natural and comfortable space

     

     

    項目原貌

     

    原本內外部更多從辦公用途出發,外立面缺乏標識性,不利于展示及對外交流。

    Originally, the interior and exterior were more for office use. The facade was lack of identification, which was not conducive for display and external communication.

     

    △原始外立面

     

    外立面 | Facade

     

    在原有框架基礎上,大刀闊斧地進行了調整。

     

    對外立面進行整體拆改。同時結合室內功能需求,最大化地開放空間。為了更好的采光和景觀效果,消隱門窗的形式,我們在每個區域都采用了一體的玻璃,形成了足夠通透的框景效果。墻體和玻璃的搭配,生成虛實結合的外立面。

    On the basis of the original framework, drastic adjustments have been made.

    The whole facade is demolished as a whole. At the same time, combined with the indoor functional requirements, we maximized the open space. In order to achieve better lighting and landscape effect, we use integrated glass in each area, instead of traditional doors and windows, forming transparent frame landscape effect. The collocation of the wall and the glass produces the facade of the combination of the virtual and the real.

     

     

    玻璃安裝圖

     

    最大一整塊玻璃達六米長,三米高,安裝動用了起重機及十幾位經驗豐富的工人配合才完成。

    Glass installing

    The largest piece of glass is six meters long and three meters high. The installation was completed with the cranes and more than a dozen experienced workers.

     

    由于東面和南面都有大面的玻璃,我們考慮到陽光直射產生的影響,把框架向外延伸了0.5米,同時內部空間退入0.5米,從而更好地強調了外立面的體塊感。

    外部墻面材料采用通體防水的西班牙米耐巖,保持長期使用的穩定性。

    Due to large glazing on the East and south sides, considering the impact of direct sunlight, we extended the frame outward by 0.5 m, while the internal space retreated by 0.5 m, thus emphasizing the sense of block on the exterior facade.

    The exterior wall material is made of all-round waterproof Spanish micro cement to maintain long-term stability.

     

     

    入口玄關結合景觀,向內退入數米。內凹式入口既保持了外立面的整體統一,又能產生形體與光影對比,兼顧了遮陽雨棚的需求,模糊室內外界限。形成的灰空間能有效豐富空間層次感,同時強調了空間入口的延伸感。

    Considering the landscape, the entrance retreats a few meters inward. The concave entrance not only maintains the overall unity of the facade, but also produces the contrast between the shape and light and shadow, taking into account the needs of the sunshade, blurring the boundaries between indoor and outdoor. The gray space can effectively enrich the sense of spatial hierarchy , while emphasizing the sense of spatial extension of the entrance.

     

     

    玄關 | Entrance

     

     

    外部采用通透的玻璃,模糊了室內外邊界感,同時通過引入植物與陽光,影影綽綽的光影,仿佛置身于園林別墅間,打造沉浸式的體驗,營造家的氛圍。

    Transparent glass is used outside to blur the sense of indoor and outdoor boundaries. Meanwhile, plants and sunlight are introduced to create an immersive experience and a home atmosphere.

     

     

    體驗空間 | Experience Area

     

    為了隱藏天花邊角的消防管道,我們將墻體加厚0.3米,利用富余的空間打造隱藏式的收納柜。結合展品打造成門板,關上時嚴絲合縫,仍是完整的展示墻。

    To hide the fire pipe at the corner of the ceiling, we thickened the wall by 0.3m, using the spare space to create a hidden storage cabinet. Combined with the exhibits, the door is made into a complete display wall.

     

     

    與自然共生

     

    外部景觀綠植高低錯落,疏密有致,綠意盎然的環境能夠濾去浮躁與喧囂,在繁碌的都市環境中有了緩沖。微風吹拂,光影婆娑,樹影斑駁,與空間融為一體,愜意悠閑。

    Symbiosis with nature

    The external landscape is scattered with green plants, and the green environment can filter out the impetuousness and bustle, which is a buffer in the busy urban environment. Breeze blowing, dancing light, mottled tree shadow, integrated with the space, it is a comfortable and leisure space.

     

     

    內部結構柱藏入柜體內,減少視線的干擾,讓空間更干凈。

    The internal structure column is hidden in the cabinet to reduce the interference of sight, which makes the space cleaner.

     

     

    洽談區 | Meeting Area

     

    整個空間是溫暖舒適的,你可以按照自己關于家的想象,尋找適合自己的拼圖。也可隨意找一處角落,與陽光、植物一道度過舒適的一天。

    The whole space is warm and comfortable. You can follow your imagination about home and find a suitable puzzle for yourself. You can also find a corner at will to spend a comfortable day with sunshine and plants.

     

     

    在一天中的不同時間,光線的強弱會讓工作室內呈現出不同的明暗變化。

    At different times of the day, the intensity of light will make the studio show different light and shade changes.

     

     

    櫥柜中部掏空,形成框景,兩個空間形成對話

    The middle of the cabinet is hollowed out to form a frame view. Two spaces form a consecutive dialogue.

     

     

    空間與空間之間是交融貫通的,隔而不離的關系,讓空間有了流動性,增加了趣味,通道的盡頭不是墻,而是連接了另外一個空間。清晰的流線兼顧了效率,恰到好處的分隔也使得不同空間互不干擾。

    The relationship between space and space is blended and penetrated, which makes the space more fluid and interesting. The end of the passage is not a wall, but a connection to another space. Clear streamline gives consideration to efficiency, and proper separation also makes different spaces not interfere with each other.

     

     

    展示空間 | Display Area

     

    展示區域是可靈活調整的,平常作為展示,在活動時可完全清空。地面采用一體無縫的材料,讓空間更利落干凈。

    The display area can be adjusted flexibly. Normally used as a display, it can also be completely cleared during the activities. Seamless material are used in the floor to make the space look cleaner.

     

     

    用兩個大吊趟門來分隔空間,平常完全開放。關閉時,呈現墻地一體的效果。

    The space is separated by two large hanging doors, which are usually completely open. When closed, the effect of wall and floor integration is presented.

     

     

    工作區 | Working Area

     

    開放式的工作區,可根據不同需求狀態進行靈活調整。

     

     

    材質細部, details of the materials

     

     

    也許這里每一個元素不一定會給你一眼驚艷的感覺,但組合在一起卻是恰到好處,營造出自然而舒適的氛圍。

     

    體驗過所有的繁雜,方知平靜自然的可貴,剝離不必要的繁雜裝飾,回歸到最原始的日常,這也是宅匠想傳播給大家的生活理念。

    Open working area can be flexibly adjusted according to different activities and needs.

    Perhaps not every element here gives you a stunning feeling, but it is just right to combine them to create a natural and comfortable atmosphere.

    Only after experiencing all the complexity can we realize the value of calm. Stripping off the unnecessary complex decoration, we can return to the most primitive daily life, which is also the life philosophy that Zestman wants to spread to everyone.

     

     

    △平面圖

     

     

    項目名稱:宅匠廣州工作室

    項目地點:廣州琶洲

    項目設計:方楠設計顧問有限公司

    設計主創:朱建宏

    項目策劃:Chris and Pika

    項目執行:Flower

    項目攝影:蘭斯

    主要材料:宅匠地板、CimentArt米耐巖、Ecoclay黏土、Ressource涂料

    項目面積:280㎡

    項目地址:廣州海珠區工美港27棟1F

     

    Project Name: Zestman Guangzhou studio

    Project Location: Pazhou, Guangzhou

    Project Design: Fang Nan Design Consulting Co., Ltd

    Design Creator: Zhu Jianhong

    Project Planner: Chris and Pika

    Project Execution: Flower

    Project Photo: Lansi

    Main Materials: Zestman floor, CimentArt micro-cement, Ecoclay clay, Resource paint

    Project Area: 280㎡

    Project Address: 1f, building 27, Gongmeigang, Haizhu District, Guangzhou

     

    zh_CN簡體中文