<rp id="yz2qk"><acronym id="yz2qk"><input id="yz2qk"></input></acronym></rp>

<tbody id="yz2qk"></tbody>
<em id="yz2qk"></em>

    <tbody id="yz2qk"></tbody>

    <em id="yz2qk"></em>

    成都新都川音文創園咖啡廳丨大觀建筑設計

    線與圓構成的春日咖啡廳

    Spring Cafe composed of lines and circles

    成都自古有“天府”之稱,為西南部最早開發的地區之一,至今已有2300多年歷史。古時成都平原是三國時期蜀國的主要都城,是千百年來古今文化的沉淀地,時至今日成都已發展成為了中國西南部地區金融、商貿、教育中心以及交通、通信樞紐。項目地址位于成都市北部新都區核心位置。

    Chengdu has been known as “Tianfu” since ancient times, and it is one of the earliest developed areas in the southwest. It has a history of more than 2,300 years. In the ancient times, the Chengdu Plain was the main capital city of the Shu Kingdom during the Three Kingdoms period, and it is the precipitation place of ancient and modern cultures for thousands of years. Today, Chengdu has developed into a financial, commercial, and educational center and transportation and communications hub in southwest China.?The project address is located at the core of Xindu District in the north of Chengdu.

    新都區便捷的立體交通將新都與金牛區、成華區,乃至整個成都市更加緊密的連接在一起。在新舊文化的碰撞中,保留了別致的城市特色,同時開啟了新都人民的舒居生活方式,一座宜居的北部新城正在崛起。

    The convenient three-dimensional traffic in Xindu District connects Xindu with Jinniu District, Chenghua District, and even Chengdu as a whole. In the collision of new and old cultures, the unique urban characteristics have been retained, and at the same time, the lifestyle of the people of Xindu has been opened. A livable northern new city is rising.

    項目室內面積400㎡,在既有的建筑平面布局下,室內平面初期確定了沿建筑主要軸線布置?!拜S線明確,平面靈活,變化有序,內外結合,層次豐富”,是四川傳統民居在平面空間處理上的特色。四川民居富有地方特性,技術靈活巧妙,處理方法簡潔利落,形態優美、自然。

    The indoor area of the project is 400 square meters. In conjunction with the irregular and non-traditional layout of the building and the park, the layout of the interior along the main axis of the building was determined at the beginning of the plan. “The axis is clear, the plane is flexible, the changes are orderly, the combination of inside and outside, and the level is rich.” It is the characteristic of Sichuan traditional houses in the treatment of plane space. Sichuan houses are full of local characteristics, flexible and ingenious technology, simple and neat treatment methods, beautiful and natural form.

    取消傳統咖啡廳常規的功能空間考慮,將展示區域、休閑區域與咖啡飲品區域靈活分散布置,流動留白的空間,帶給客戶自由的使用體驗。

    The traditional functional space consideration of the traditional cafe?space is cancelled, and the display area, leisure area and coffee and beverage area are flexibly arranged, and the flowing and blank space provides customers with a free experience.

    細雨魚兒出,微風燕子斜?!ㄓ宓貐^多雨,取雨滴打入水中激起的朵朵漣漪作為靈感,配合展示臺,地面采用環形金屬條作為分割,用白色石材與水磨石搭配出一場春日中的細雨微風。

    It is rainy in Sichuan and Chongqing areas. Take the raindrops into the water to stimulate the ripples as inspiration. With the display stand, the ground is divided by a circular metal strip. White stone and terrazzo are used to create a spring rain breeze.

    蜀錦是指東漢至三國時期蜀郡,即今成都所織造的錦。蜀錦大都以經向的彩條作為基礎起彩,并作彩條添花,使其織紋精細、圖案繁華、配色典雅、獨具一格,成為了一種最具地方風格與民族特色的五彩織錦。蜀錦質量堅韌而飽滿,彩紋風格秀美,配色不失典雅而又不落俗套。

    Shu brocade refers to the brocade woven by Shu Jun from the Eastern Han Dynasty to the Three Kingdoms, which is now Chengdu. Most of the brocades are based on the color strips of the meridian, and they are icing on the color strips, so that they have fine textures, prosperous patterns, elegant color combinations, and unique styles. The quality of Shujin is tough and full, the color pattern is beautiful, and the color matching is elegant and unconventional.

    展示大堂的頂部裝飾在蜀錦制造技藝中尋找靈感,借鑒了絲線相互穿插的形態,呈現出一個巨型的交織裝置,并作為主要的裝飾照明。

    The ceiling decoration of the display lobby was inspired by the manufacturing skills of Shujin, drawing on the interpenetrating form of silk threads, presenting a giant interweaving device and serving as the main decorative lighting.

    成都地理濕度大、云霧多,是全國日照時數和總輻射量最少的地區。所以項目整體選用了白色人造石,木色飾面以及仿銅色金屬作為主要材質顏色,在保證空間清爽留白,各種天氣下都可以帶給使用者明朗干脆感覺的同時,在重點區域選用金黃色相結合,金色則是金沙遺址出土文物中成都最具代表性的太陽神鳥金飾的顏色。

    Chengdu has high geographic humidity and many clouds, and is the region with the least hours of sunshine and total radiation in the country. Therefore, the project chose white artificial stone, wood-colored finish and copper-like metal as the main material color. While ensuring the space is refreshing and white, it can bring the user a clear and simple feeling in various weathers. The combination of gold and yellow is used, and gold is the color of the most representative sun god bird gold ornament in Chengdu among the artifacts unearthed from the Jinsha site.

    將漣漪引入室內空間的主題設計,空間中延續弧形語言,制造秩序,強化空間體驗感。

    Introduce ripple into the theme design of interior space, continue the arc design?language in the space, weaken the horizontal and vertical dimension, and strengthen the sense of space experience.

    新都川音文創園咖啡廳位于成都市北部新都中心區,緊鄰成都市四川音樂學院新都校區。依托活力與時尚的地區特色,打造新型咖啡廳的多重體驗。

    Xindu Chuanyin Cultural Center Café is located in the new central urban area in the north of Chengdu, close to the Xindu campus of Sichuan Conservatory of Music in Xindu District of Chengdu.?Relying on the regional characteristics of vitality and fashion, create multiple experiences to the?café space.

    咖啡廳整體空間保持開放性,咖啡區與展示區相鄰,使用木制隔斷作分隔,使兩個空間相互聯通又可以保持一定獨立性。

    The overall space of the café remains open. The coffee area is adjacent to the exhibition?area and is separated by a wooden partition, so that the two spaces can communicate with each other while maintaining a certain degree of independence.

    項目信息

    項目名稱:成都新都川音文創園咖啡廳

    室內設計:DAGA Architects大觀建筑設計

    設計團隊:申江海,馬煒煊,薛達,曾怡君

    攝影:ICYWORKS

    項目地址:成都市新都區

    建筑面積:約400㎡

    設計時間:2019年10月

    Project Information

    Project name:?Chengdu?Xindu?Cultural Center Café

    Interior design company:?DAGA Architects

    Design team:?Shen Jianghai, Ma Weixuan,?Xue Da, Zeng Yijun,?Wang Yihan

    Photography:?ICYWORKS

    Project location:?Xindu District of Chengdu

    Construction area:?400㎡

    Designed Year:?Oct?2019

    zh_CN簡體中文