<rp id="yz2qk"><acronym id="yz2qk"><input id="yz2qk"></input></acronym></rp>

<tbody id="yz2qk"></tbody>
<em id="yz2qk"></em>

    <tbody id="yz2qk"></tbody>

    <em id="yz2qk"></em>

    空中花園/GITC 建筑工作室作品

    感謝來自GITC 建筑工作室作品的分享

    建筑項目名稱:空中花園??

    地址:智利? ?Quebrada El Maqui, Olmué, V Región

    占地面積:253平方米

    建筑日期:2014年

    建筑師:GITC arquitectura

    建筑團隊:Rodrigo Belmar Expósito, Felipe Vera Buschmann, Carlos Estay Olguín, Rodrigo Del Castillo Celis, Felipe Mu?oz Sepúlveda, Logna Barrientos S

    建筑結構:Roberto Soto V

    攝影師:Felipe Díaz Contardo

    建筑位于 El Maqui Brook東部山脈,屬于智利的海岸山脈,處于鄉鎮包圍中。

    The building is located in the eastern hillside of El Maqui Brook, a rural place of The Coastal Mountain Range of Chile.

    該區域具有重要的生態價值,屬于自然保護區的一部分,區域內的物種多樣性使其成為一個共存的生態系統。

    This geographical zone is part of a protected natural reserve with high and important ecological value because its singular and diverse coexisting ecosystems.

    委托方希望打造一個四季皆宜的房屋建筑,可同時容納一家六口,在其周圍修建了花園,主要元素為水。

    The client ask for a seasonal house for a family of six and a near garden around the house whose principal element was water.

    為了不破壞自然的生態系統,我們找到了一處已經荒蕪的山坡,周圍幾乎沒有什么綠色植被。新的景觀布置需要覆蓋恢復該區域。

    In order not to alter the rich forests and ecosystems we sought an already damaged hillside without vegetation to found the building. The new landscaping project should recover the area.

    東部山脈為陽面,可保證充足的日光照射,此處同時還處于上升氣流區域。

    The eastern hillside position assure us prolonged sunlight and optimal exposure to the prevailing ascendant air current.

    建筑項目所處的位置,結構將會依據兩個相對的方向進行設計:一處是已經存在的部分(天然的地理環境和氣候條件),另一個為現在設計的部分(花園和水系環境)。

    The program distribution, the volume and the way it stands over the ground will response to two opposite situations: A preexisting one (the geography and weather) and a propose one (the near garden and the water).

    我們依據閣樓的修建方式,將整個建筑抬升,開拓了視野,空氣流通也變得良好。公共區域采用的是封閉式的修建方式,主要為家庭成員之間的活動提供空間,同時兼顧到花園和水系環境。

    A dormitory pavilion rises with presence and exposure, oriented to the views, the weather virtues. The common areas volume adopts an intimate and hermetic position focused on the family activities and on its direct relationship with the garden and water.

    房屋周圍的水系環境主要為游泳池,我們在修建時考慮到了環保綠色的因素。一些水生植物成為了花園景觀的一部分,還有一些山坡上的綠色植被,與內部的公共區域聯結在一起。

    The Water surfaces that round the house were dimensioned by a swimming pool request and by a proposed bio filter pond with studied levels and extensions. This water surfaces and its specific aquatic plants made possible a flooded garden, excavated on the hillside, directly in contact with the internal common area? activities.

    天然的花園也提供了必要的新鮮空氣,在某種程度上可以緩解夏季的高溫天氣。

    This flooded garden also provides an important fresh air supply necessary to control and manage the summer high temperatures.

    建筑材料也會由環境的改變而發生變化。承重墻選用的是重疊的結構,選用的建筑材料為混凝土,混凝土材料是建筑師們現場制作的。

    The material expression will response also to the two opposite situations. The reinforced concrete of the retaining and bearings walls were built by a overlap table form work system, made on site.

    這樣一來,既保證了結構的堅固性,同時表面比較光滑,可遮擋住一些缺陷的線條。

    It gets a tectonic and solid expression which, at the same time relates friendly with the habitant through its textures, imperfections and shadows lines.

    建筑的二層處將選用高效的施工系統。鋼制的框架結構依據安全規范條例進行修建,選用木質材料修建,也是為了更好得控制室內溫度。

    The second level will response to an efficient construction system.? The steel frame structure allowed to satisfy formals requirements and get light and simples ventilated wooden solutions for the building enclosures to control de heat.

    zh_CN簡體中文