<rp id="yz2qk"><acronym id="yz2qk"><input id="yz2qk"></input></acronym></rp>

<tbody id="yz2qk"></tbody>
<em id="yz2qk"></em>

    <tbody id="yz2qk"></tbody>

    <em id="yz2qk"></em>

    紅墻之下丨FF DESIGN

    簡約、活潑、自然是這個空間想要給人的第一印象。極簡設計、紅色磚墻、園林造景與交錯的空間······帶來豐富的視覺體驗和空間感受,當空間不僅僅是空間本身,它所表達的內容就有了更多被承載的意義。FF新辦公空間是設計師為工作小伙伴們精心打造的一處“度假式”辦公空間,意在通過辦公空間的生活化,來弱化原有辦公空間給人的刻板印象。為了避免大家找不到入口,我們把電梯口設置發光柱,白色電動移門打開后可以看見一個極簡設計的logo和懸浮在水面上的白色盒體。

    Simple, lively and natural is the first impression this space wishes to leave on others. Minimalist design, red brick walls, garden landscaping and interlaced space… bring a rich visual and spatial experience. When the space is not just the space itself, it carries more meaning in what it expresses. The FF new office space is a “resort-style” office space created by designers for office workers. It is intended to weaken the stereotype of the original office space through humanizing the space itself. In order to make it easier for everyone to find the entrance, light columns are set up at the elevator entrance. When the white electric sliding door opens, a minimalist-designed logo and a white box floated on the water will be seen.

    鏤空的紅磚墻不僅讓中間的走道形成光影感,而且讓空間變得更有層次,增強了空間流動性與光線穿透性的同時,也弱化了空間的獨立性。這種“晾房”一般的紅磚墻面處理,靈感來源于大城Sala Ayutthaya酒店。道道交錯的紅磚墻,營造出曲面的交錯空間,輕松俘獲了Fitch的心。虛實相間的紅磚墻,打破了空間的枯燥乏味,再搭配極具趣味性的“水景汀步”,為整個室內增加閑適與輕松的氛圍感。置于水面的盒體體態輕盈,日本藝術家野口勇的波點燈點亮整個盒體,宛若一個展示櫥窗。黑木皮柜與定制辦公桌簡單實用,作為空間收納被完美利用起來。純手繪掛畫讓空白墻壁不再單調,多了一絲愉悅感。

    The hollow-out red brick walls not only create a sense of light and shadow in the middle of the aisle, but also make the space more hierarchical, enhancing the fluidity and light penetration of the space, and weakening the independence of the space. This “air-drying-shelter-style” red brick wall design is inspired by the Sala Ayutthaya Hotel in Ayutthaya. The interlaced red brick walls create a curved space that easily captured Fitch’s heart. The hollow-out red brick walls connect the virtuality and reality and break the dullness of the space. Together with the very interesting waterscape and stepping stones on water surface, the interior has a sense of leisure and relaxation. The box placed on the water surface is light. The Akari light designed by Japanese artist Isamu Noguchi lights up the whole box and the box is like a display window.Black wood cabinets and custom-made desks are simple and practical, and are perfectly used as space storage. The hand-drawn painting makes the blank wall no longer monotonous, adding a touch of pleasure.

    采光良好的辦公區擁有完整而開闊的視野。與墻面融為一體的隱藏式白色柜體將空間完美利用,定制紅磚、紅色烤漆框體以及布滿鐵銹的金屬板材相互疊加,弱化了單一材質帶來的平面感。黑白色的室內陳設打造極致簡約的空間氣質,當自然光線投射進來時,顯得整個室內整齊而干凈。

    The well-lit office area has a complete and wide view. The concealed white cabinet integrated with the wall makes perfect use of space. Customized red bricks, red paint frames and rusty metal plates are superimposed on each other, weakening the plane sense brought by one single material. The black and white interior furnishings create an extremely simple spatial experience. When natural light enters, the entire interior looks neat and clean.

    辦公室其實是一個回形動線,從選材區可以直接通向會議室。在狹長過道和留白墻體的襯托下更顯空間秩序感,每一個不經意的轉角,就是一方天地,豐富空間層次感的同時也加深了空間體驗感。白色隔斷之后,是玩偶和一盞簡單的吊燈裝飾的衛生間。

    The office is actually a looping line, which leads directly from the selection area to the meeting room. The narrow aisle and the white wall make the space more orderly. With every inadvertent turn one can find a different world, increasing the sense of spatial hierarchy and enriching the spatial experience. ?After the white partition, it is a bathroom decorated with dolls and a simple chandelier.

    隨處可見的KAWS玩偶用作空間裝飾,與不同材質、不同顏色的室內陳設帶來休閑玩趣的空間氛圍,打破乏味工作環境的沉悶感。長長的白色會議桌被插入黑色盒體之內,紅色移門可將會議室變成兩間使用,靈活又方便。會議室在KAWS玩偶的注視下完美呈現,半開放式設計將空間一分為二,以門作為隔斷使空間功能既相互聯系又互不干擾。黑色質感鋼絲置物架恰到好處的被放置在空間內部,架子上的小玩偶宛若辦公空間的守衛,精致而巧妙地與空間融為一體。極簡空間與園林造景的手法相結合,打破單一黑白兩色的界定,使空間多了一份跳脫感,但又相互平衡。

    KAWS dolls seen everywhere are used as space decoration, and indoor furnishings with different materials and different colors bring a casual and fun spatial atmosphere, breaking the boring working environment. The long white conference table is placed into the black box, and the red sliding door can turn the conference room into two rooms, which is flexible and convenient. The conference room is perfectly presented under the gaze of KAWS dolls. The semi-open design divides the space into two, and the door is used as a partition to make different spaces interconnect but not interfere with each other. The black steel wire rack is perfectly placed inside the space, and the small dolls on the shelf are like the guards of the office space, exquisitely and cleverly integrated into the space. The combination of minimalist space and garden landscaping breaks the boundary of black and white, which adds flexibility, but they are balanced with each other.

    茶水間與辦公區對望,空間順著視線仿佛被串聯又再分解成一個個獨立的功能區。嵌入式推拉門將茶水間和辦公區間分隔開來,一開一合之間,完美劃分出空間功能,使得每個功能區都擁有自己獨特的性格和特色。茶水間的一字鋪紅磚墻與外部磚墻設計呼應,純天然材質能更好地與自然融合。

    The pantry and the office area face each other, and the space seems to be connected along the line of sight and then decomposed into individual functional areas. The built-in sliding door separates the pantry and office area, and the function of two spaces is perfectly separated with the opening and closing of the door, so that each functional area has its own unique characteristics. The red brick wall in the tea room echoes the design of the external brick walls. Natural materials can have a better integration with nature.

     

    茶水間與室外休閑空間直接相連,完美迎合“度假式”辦公的理念。餐廳與室外休閑空間相互串聯,在視覺上形成室內與室外的延伸。室外布局則通過體塊的分割和重組,形成高低不一的層次感,每一個區域都具有各自獨立的功能。

    The pantry is directly connected to the outdoor leisure space, perfectly catering to the concept of “resort-style” office. The restaurant is also directly connected to the outdoor leisure space, and the restaurant and outdoor terrace are connected to form a visual extension from indoor to outdoor. The outdoor design is based on dividing and reorganizing to form a layered sense of space, and each area has its own independent function.

    項目名稱:紅墻之下
    設計方:FF DESIGN
    完工時間:2020年
    項目地址:上海市寶山區水產路
    建筑面積:120平方
    攝影版權:FF DESIGN
    合作方:F+oyes

     

    zh_CN簡體中文