<rp id="yz2qk"><acronym id="yz2qk"><input id="yz2qk"></input></acronym></rp>

<tbody id="yz2qk"></tbody>
<em id="yz2qk"></em>

    <tbody id="yz2qk"></tbody>

    <em id="yz2qk"></em>

    隱蔽于市中心的伊甸園/Jo?o Morgado

    感謝來自Jo?o Morgado的分享

    建筑周期??2014年–2017年

    建筑項目:Habita??o unifamiliar

    建筑師:José Carlos Nunes de Oliveira

    建筑協作方:Hugo Araújo (II) Joana Leite Pinto (I)

    建筑合作商:Daniel Viana

    委托商:ED & JO

    建筑構造:José M. Sampaio & Ca. Lda.

    建筑結構設計:Afonso Serra Neves

    建筑電力設施:Sérgio Cunha

    水壓測試:Jorge Martins

    電力,通信及建筑安保負責:Artur Mesquita

    地形勘查:?António Carlos Ferreira

    攝影師:Jo?o Morgado

    占地面積:40890平方米

    圖形結構面積:94080平方米

    建筑容積:114立方米

    該建筑項目需要拆除原來修建的,獨立家庭式房屋建筑,在其基礎上重新設計建造一個新的房屋建筑,地處V. N. de Famalic?o中心區。

    The project was to demolish a single-family dwelling and build another one in its place in the centre of V. N. de Famalic?o.

    建筑規劃修建設計一個,占地面積940.80平方米的三角形狀的房屋建筑。

    The proposal is on a triangular urban plot of land covering an area of 940.80 m2.

    勘探建筑所在的地域空間,自西向東有7.6米長的斜坡,基于此點,我們適當調高了房屋角落處的高度,與周邊街道的高度相協調。

    The topography includes a 7.60 m slope down from west to east, so the elevations in the corner converge with those on the surrounding roads.

    因現修建的建筑與原有建筑的高度不同,需要拆除車庫的部分空間區域,以保證后期車庫可以正常的使用。

    Everything was demolished apart from the garage,?below the elevation of the patio with level access from the road at the lower level.

    周圍的墻壁也同樣阻礙新建筑的修建,需要降低其西側的高度,形成西低東高的結構。

    The surrounding walls also held back the earth, below the street level to the west and above street?level to the east.

    房屋建筑擁有367.20平方米的基礎地基面積,二層總占地面積為408.90平方米

    The house has a 367.20 m2 footprint and a gross area of 408.90 m2 on two floors.

    地面一層占地面積為99.30平方米,在原有的建筑空間上進行了一定的規劃改造,保留了原有的車庫,入口,垂直空間區域和儲藏室。

    Floor 0 is 99.30 m2 and it was rehabilitatedand expanded, preserving the garage, entrance, vertical access and storage area.

    建筑一層,占地面積為309.60平方米,這里也是房屋建筑的主結構空間所在–服務區域,社交區域和一處預設計區域(準備在此修建臥室區域)

    Floor 1, at the level of the interior of the plot, is 309.60 m2, and this is where the main structure of the house is – service area, social zone and reserved zone (bedrooms).

    由于其周圍街區不同的地勢特征,這里顯得格外得高。

    The land is highly exposed because of the different topographies between the adjoining streets.

    這也是為什么我們會選擇,自西向東隔開1米的原因,很好得隱藏于周圍街區內。

    This is why the house sits 1 m from the western boundary, below the street and does not show any?wall or elevation.

    這里更靠近市中心,冬季溫度更高一些。

    It is closed to the north for urbanistic and thermal reasons.

    我們將房屋朝東側修建,陽光自廚房進入室內,朝南向的房屋處則種植了大量的綠色植被。

    This is also why the house is open to the east where light enters the kitchen and the whole of the south-facing front is open under a curved shade cover.

    ▼?地面層,GROUND FLOOR

    ▼?第一層,FIRST FOOR

    ▼?屋頂,ROOF

    ▼?部分, SECTIONS

    ▼?詳情,DETAIL

    ▼?軸測圖, Axon

    ▼?模型, Model

    ▼?草圖, Sketch

    ▼?草圖, Sketch

    zh_CN簡體中文