<rp id="yz2qk"><acronym id="yz2qk"><input id="yz2qk"></input></acronym></rp>

<tbody id="yz2qk"></tbody>
<em id="yz2qk"></em>

    <tbody id="yz2qk"></tbody>

    <em id="yz2qk"></em>

    塵居丨吳家春

    吳家春新作丨塵居

    Wu Jiachun’s New Work | Serene Home

    車水馬龍的快節奏生活無疑在不斷增加城市居住空間的緊張氛圍。而本案坐落于繁華的廣州CBD,業主則是一位偏愛寧靜且具有珠寶設計專業背景的人,這也導致業主對于設計細節上的嚴格要求。最終歷經兩年時間的溝通與設計,這個“理想中的家”由居住者和設計師共同打磨完成,于繁華都市中劃出一道“鬧”與“靜”的結界。

    Nowadays, fast-paced lifestyles are intensifying the tense atmosphere in urban living spaces. This project is a residence situated at the bustling CBD in Guangzhou, China. The client, who is a? ?jewellery design professional, hopes to have a serene living space and is strict about details.? Through close communication and joint efforts with the client for two years, the designer created this ideal and serene home that is secluded from the busy city.

    在空間、居住者與設計師三者的關系中,設計師實質上化身成為現實生活的造夢者,通過自身對于空間的把控,幫助居住者還原腦海中對于“家”的想象。進入空間,質樸原始的木色打造空間基底效果,而空間整體的層次感則利用色彩上的深淺對照勾勒形成。

    Acted as a dream-maker, the designer realized the client’s imagination on the “home” via ingenious treatment of the space. Natural wood colours set the overall tone of the residence, with dark and light shades forming a contrast and enriching a sense of layering.

    馬克思曾說:“人生而孤獨,卻不甘寂寞,世界萬物都是相互依賴的?!睂τ谇楦屑毮伒木幼≌吒侨绱?,希望居住的空間能夠為家人提供親密互動的場景。于是設計師把傳統的餐廳轉化為多功能空間,進餐、工作、親子娛樂……感受每一個片段中家的溫度。

    According to Karl Marx, human beings are born but unwilling to be lonely, and all things in the world are interdependent. This is especially true to the sensitive client, who hopes that the living space will provide scenes for intimate interaction among family members. To that end, the designer transformed the originally conventional dining room into a multifunctional space, which serves various purposes including dining, working, entertainment, etc. and creates intimate experiences in the home.

    生活是過去、現在與未來的集合。設計師以簡潔的線條布局空間,用現代的設計手法營造安靜、舒適的氛圍,融入有年代感的椅子,仿佛在靜靜地訴說流淌其中的崢嶸歲月,將過去的記憶重新煥發生命力。

    Life is a collection of the past, present and future. The designer utilized neat lines to shape the spatial pattern, and created a tranquil, cosy atmosphere through modern approaches. The chairs feature a sense of age, which seem to be telling stories of the past.

    空間中,于洛陽歷時4個月由工匠師傅精心打造完成的紫銅儲物柜,不僅展現了傳統的“工匠精神”,而且從細節中提升整個空間的品質。

    The copper storage cabinet is handmade by craftsmen?from Luoyang in 4 months, which not only embodies traditional craftsmanship but also helps to enhance the overall quality of the space.

    同樣運用紫銅打造出高低內嵌造型的電視柜,其靈感來源于天然火山噴漿順勢而下的磅礴瞬間,而反向錯位的設計象征夫妻牽手相伴組織“1+1=4”的幸福家庭。

    Copper is also utilized to the TV cabinet, which is characterized by unique shapes and recesses. Inspiration is drawn from the scene where magma rushes down at the moment of volcano eruption. The irregular and distinct organization of blocks symbolizes the process that the couple sets up a happy 4-person family.

    隨著居住者心境的轉變,家也應該是變化的。設計師將居住者的未來生活日??紤]在內,打造開放式布局,不為空間鎖定特定場景,居住者可以依照自己對生活的期待賦予專屬的空間記憶。

    The home should be adaptable to the occupants’ moods. Taking account into future daily life of the occupants, the designer set an open and flexible layout, which allows the occupants to freely create their memories in the space based on their expectations on life.

    源自意大利品牌POLTRONA FRAU的沙發和空間中特立獨行存在的紅藍坐椅,幫助提升空間的品質和格調,同樣成為視覺上的焦點。

    POLTRONA FRAU sofa, as well as the striking red-and-blue chair, make the space more tasteful and produce a visual highlight as well.

    在繁華喧鬧的城市中,在倡導個性、自由與美感的年代里,居住者的內心需求更加迫切的需要得到重視??臻g中不同品格的設計細部相互融合,成為一個極具獨立意識的可視性精神探索空間。新的記憶于空間中不斷產生,最終讓腦海中的“家”落地生根。

    In the era which advocates personality, freedom and aesthetics and in the modern city full of hustle and bustle, the inner demands of occupants require more attention. Different details within the residence merge into a holistic independent spiritual space. New memories will be constantly created there, and eventually the “home” in the mind will take root.

    項目概況

    項目地點:中國·廣州市(天河區珠江新城嘉裕公館)

    設計機構:春計劃工作室

    設計主創:吳家春

    商務聯系:春計劃工作室公眾號

    E-MALL:739810211@qq.com

    項目攝影:游宏翔

    項目面積:160 m2

    竣工時間:2019年5月

    主要材料:Poltrona Frau家居 、木地板、拾木記、梵品木皮等

     

    Project information

    Project location: Jiayu Mansion, Zhujiang New Town, Tianhe District, Guangzhou, China

    Design firm: Spring Design Office

    Chief designer: Wu Jiachun

    E-mail: 739810211@qq.com

    Photographer: You Hongxiang

    Project area: 160 m2

    Completion time: May 2019

    Main materials: furniture (Poltrona Frau), wooden flooring, woodwork (SHIMUJI), wooden panel (Fanpin)

    zh_CN簡體中文