<rp id="yz2qk"><acronym id="yz2qk"><input id="yz2qk"></input></acronym></rp>

<tbody id="yz2qk"></tbody>
<em id="yz2qk"></em>

    <tbody id="yz2qk"></tbody>

    <em id="yz2qk"></em>

    對立下的平衡 – 大樂之野 · 谷舍精品民宿室內設計項目,余姚?/?DAS?Lab

    柿林古村,屬浙東峽谷地貌,光照和雨水充沛,地表植被多樣且覆蓋率高。柿子、櫻花、竹筍、茶葉是古村重要的經濟農作物。四面環山,獨特的地理位置讓這個有著八百年歷史的古村更具神秘感。古村一直以厚重而交織的底蘊與紋理探尋蹊徑,希望通過一個個精品民宿的建成帶動其旅游產業的發展。

    The Ancient Village of Persimmon Forest, has the features of eastern Zhejiang canyon landform. Meanwhile it has abundant sunshine and rainwater, diversified land vegetation and high coverage. Persimmon, sakura, bamboo shoots and tea are important economic crops in the ancient village. Surrounded by mountains, the unique geographical location makes this ancient village, which has eight hundred years of history, more mysterious. The village enjoys the profound cultural connotations and development paths and hopes to drive its development of tourist industry through the completion of boutique hotels.

    大樂之野?·?谷舍精品民宿選址于柿林古村,室內設計由DAS Lab設計完成。該項目地形是典型的高山臺地,四周高山峽谷,中間崗連坡平。俯瞰周邊景觀,獨特的地理位置使場地內的自然景觀豐富多樣。建筑群的布局是類似”衛城“的設計手法,保證了內部活動空間的安全感。22間客房的開窗均朝向外圍,留給室內的是直面外部的自然景觀。

    Located in the Ancient Village of Persimmon Forest, Lost Villa?· Valley Land?Boutique Hotel?is designed?by?DAS Lab. The terrain of this project is a typical mountain platform, surrounded by high mountains and valleys, and hillock is attached to flat slopes in the center. When you overlook the whole landscape, unique geographical location makes it richer and more varied. The layout of building group has a similar?design?as?the?Acropolis, which ensures that people feel safe in activity space inside. Windows of 22 guest rooms all face the peripheral landscapes, which leaves the external natural landscape directly to interior.

    餐廳是本項目最具復雜性的空間。該空間包含了聚會、用餐、入住辦理、洽談等功能。 由三個高低不一的建筑組合而成,中段留有10米的挑高空間,兩邊是8米落地窗。面對繁茂的植被和圖畫感極強的自然景觀,我們希望通過材料的物理性營造人工與自然的高強度碰撞以及一種直覺的、潛意識的、肌體上的平衡感。并在內部創造出與外部一樣的開放性,提供一瞬間便令人印象深刻的休憩之所。

    Dining room is the most complex space in this project, including functions as throwing parties, having meals, check-in and business meetings. It is made up of three various buildings?and the middle section has a height of 10 meters and both sides have French windows of 8 meters high. In the face of luxuriant vegetation and very graphic natural landscapes, we hope to create high-intensity clashes of artificial work and nature, and a balance of intuition, subconscious and body through the physical properties of materials. We also want to internally create openness same as exterior and provide an impressive rest environment in an instant.

    對于我們而言,這個空間呈現出一種躁動、靜謐的雙重取向:一方面,是作為餐廳的娛樂開放空間和復雜功能的組織;另一方面,又融合了山林的多樣性、意外性和隨機性。作為活動的場所激發起具有可見度、熱鬧、興奮和噪音的圖像,山林則散發出隱蔽、隔離、孤獨和寂靜的情景??臻g中營造了一種對立下的平衡感。

    As for us, the?space shows?a?bidirectional?scene of restlessness and quiet: On the one hand, it acts a dining space?of?entertaining?and complex function. On the other?it integrates diversity, serendipity and randomness of mountain and forest. As where activities?process, it?arouses?the visibility, liveliness, excitement and noises, meanwhile the mountain forest is in a covert, isolated, lonely and tranquil?scene. A balance in opposites in the space.

    我們相信民宿作為將視覺、情感以及思緒從日常生活中抽離的媒介,透過空間、光景,能讓我們體會時間的質感。我們在客房部分盡可能的讓設計保持克制,希望實現,自然存在的部分與人工新建的部分之間進行整合。這是我們對環境、場所和業主所做出的解讀,即提供給客人一處樸素、溫馨的休憩之所。

    We believe that hotel as the medium of pulling away from vision, emotion and thinking to daily life gives us an?enlightenment?of time through both space and scene. We keep restrained as much as possible at the hotel room?by integrating?the natural and the artificial parts. That?is our?interpretation of the environment, site and owner, providing guests a simple and warm atmosphere to rest.

    項目名稱:大樂之野?·?谷舍精品民宿室內設計項目

    Project Name: Interior Design Project of Lost Villa?· Valley Land Boutique Hotel

    項目地點:浙江省余姚市大嵐鎮黃泥嶺71號

    Project Location: No.71, Huangniling, Dalan Town, Yuyao, Zhejiang

    室內設計:DAS?Lab

    Interior Designer: DAS?Lab

    主案設計師:李京澤

    Main Plan Designer: Li Jingze

    建筑設計:素建筑、西聯國際聯合設計

    Architecture Designer: SU Architects?and?Sealand-Int

    景觀設計:西聯國際

    Landscape Design: Sealand-Int

    參與團隊:梁晨、楊梅、謝朕

    Participating Teams: Liang Chen, Yoko, Janet

    業主方:谷舍(寧波)酒店管理有限公司

    Owner: Valleyland Hotel Inv.Management Co.Ltd

    運營方:大樂之野、谷舍

    Operator:?Lost Villa, Valley Land

    主要用材:鍍鋅波紋板、水磨石、木飾面、黃銅不銹鋼、竹木條

    Main Materials: Galvanized corrugated plate, terrazzo, wooden finish, Brass stainless steel, Bamboo

    室內面積:1500㎡

    Indoor Area: 1500㎡

    設計時間:03/2017-06/2017

    Design Time: 2017.03-2017.06

    建造時間:04/2018-09/2017

    Construction Time:?2017.09-2018.04

    攝影:???是然建筑攝影?/?蘇圣亮

    Photographer: Schran Studio/ Su Shengliang

    撰文及圖紙由DAS Lab提供

    Project?description?and drawing offered by DAS Lab

    zh_CN簡體中文