<rp id="yz2qk"><acronym id="yz2qk"><input id="yz2qk"></input></acronym></rp>

<tbody id="yz2qk"></tbody>
<em id="yz2qk"></em>

    <tbody id="yz2qk"></tbody>

    <em id="yz2qk"></em>

    J+構架生活藝術館丨趙睿

    趙睿|J+ 生活藝術館|THE ART OF LIVING

    在這個項目中我希望塑造出一個強而有力的建筑構架,由外而內形成建筑雕塑與功能的混沌融合,它是力量藝術、自然、情感的綜合體。

    —— 趙睿

    In this project, I hope to create a strong and powerful architectural framework, and form a chaotic integration of architectural sculpture and function from the outside to the inside. It is a combination of power art, nature and emotion.

    ——Rui Zhao

    項目坐落于蘇州,建筑外立面及室內的整體改造面積約為2000m2,是一個多功能的綜合體,具體可分為產品展示區、辦公區、會所體驗接待洽談區。項目改造前的店面是普通的老舊式單一功能性展廳,給這個品牌塑造一個全新的店面形象和構架一個出類拔萃的生活藝術館是首要的任務。

    The project is located in Suzhou,the overall reconstruction area of the building’s facade and interior is about 2000㎡, which is a multi-functional complex.Specifically, it can be divided into product exhibition area, office area, club experience reception and negotiation area.Before the reconstruction, the storefront is an rdinary old-fashioned single functional exhibition hall,and the first task is to build a brand-new store image and build an outstanding life art gallery for this brand.

    建筑的外墻改造,延續原有建筑結構的力量與節奏感,選用耐候鋼板自然形成的銹紋和無縫拼接的工藝,鑄造成一個獨特的建筑雕塑體,從室外延伸到室內構架成整體的空間。

    The exterior wall reconstruction of the building continues the strength and rhythm of the original building structure.An unique architectural sculpture body is cast by the natural rust pattern of hot continuous rolling steel with atmospheric corrosion resistance and with the seamless splicing technology, to construct the whole space from outdoor to indoor.

    盡量拆除原有室外墻體裸露出建筑骨架;增強構造穿插和引入自然光線,使室內更為開放,從而加強展示效果,讓室內外融合的更為舒適自然,采用開放式的平面布局,可以使人在空間中走動時更為流暢舒服。

    Try to remove the original outdoor wall exposed to the building skeleton;Enhance the structure and bring natural light to make the interior more open, thus enhancing the display effect,and make indoor and outdoor integration more comfortable and natural.The use of open layout can make people move more smoothly and comfortable in the space.

    以蘇州庭院假山石為內容營造出傳統山水意境,或許太過具象的繪畫容易搶奪產品的展示效果,所以選擇較為抽象的表達形式,給閱者帶來無盡的遐想。

    With the rockery in Suzhou courtyard as the content to create a traditional landscape artistic conception, perhaps too figurative painting is easy to rob?the display effect of the product,so we choose the more abstract form of expression, which brings endless reverie to readers.

    層層疊疊的構造穿插和原有裸露結構的結合,形成了豐富、自由、俏皮的空間層次。

    The combination of the overlapping structure and the original exposed structure forms a rich, free and playful spatial level.

    主通道旋梯部分的球體裝置成為整個空間的點睛之處,懸掛在半空中的球體,讓空間旋律更為豐富,營造神秘感,意念延展無盡。

    The sphere device of the main passageway’s spiral ladder part becomes the focal point of the whole space.The sphere suspended in the mid air makes the spatial themes richer, to create a sense of mystery and to stretch out people’s mind.

    建筑構架延伸到室內后與其他的松散形體黏結在一起,形成近似半成品的剪紙雕塑空間,能從不同位置或漏透縫隙中看到不一樣的產品展示區域,起到有效控制空間整體性的作用,便于以后分散區域的產品更換和完善。

    When the architectural framework extends to the interior, it is bonded with other loose forms to form a paper-cut sculpture space similar to semi-finished products,to enable people to see different product display areas from different positions or leakage gaps.It can effectively control the integrity of space and facilitate the replacement and improvement of products in decentralized areas in the future.

    利用構架和剪紙塑造出來的空間總是感覺缺乏一些內容;似乎顯得過分理性了,繼而沿用銹板材質設計一個自由交叉的線性裝置,使空間的構成更具有靈動性。

    The space created by frame and paper cutting always feels lack of some content,it seems to be over rational.Then a free cross linear device is designed based on the rust plate material to make the composition of space more flexible.

    蘇州總是讓人不由自主地想到人文傳統、精致生活,意識里第一時間跳入我腦海中的是竹的編織元素。通過藝術團隊反復推敲,凌亂的線條裝置;如草書的飄逸砂筆,又或許是秋野中的一堆干稻草,自然而親切,點綴和柔化了空間。

    Suzhou always reminds people of human traditions and exquisite life,the first thing that came to my mind subconsciously was the weaving elements of bamboo.The messy line devices, such as the flowing sand pen of cursive script, or perhaps a pile of dry straw in autumn field, decorated and softened the space naturally and kindly by the repeated deliberation of the art team.

    空間中不同的體塊穿插在各種角度自然會形成變化多樣的立體構成。

    The different body blocks in the space will naturally form a variety of three-dimensional structures.

     

    總? 設? 計?| 趙睿

    Chief designer | Rui Zhao

    合伙設計?|?席行千

    Partner Designer?|?Hangqian Xi

    項目業主?| J+構架生活藝術館

    Project?Owners |?J+ Life Art Museum

    項目總監?|?李龍君

    Project director | Longjun Li

    設計團隊?|?李龍君?黃志彬?劉方圓?瞿群英?林灼鑫?張伊

    Design team?|?Longjun Li, Zhibin Huang, Fangyuan Liu, Qunying Qu, Zhuoxin Lin, Yi Zhang

    物? 料? 師?|?何靜韻

    Material master?|?Jingyun He

    藝術創作?|?朝魯門?黃楊鑄

    Artistic creation | Lumen Zhao, Yangzhu Huang

    竹? 裝? 置?|?素一花道 團隊

    Bamboo device | Suyi Huadao Team

    空間攝影?|?伍啟雕? 張恒 ?吳輝

    Space photographer?|?Qidiao Wu, Heng Zhang,??Hui Wu

    圖片整理?|?伍啟雕

    Picture arrangement | Qidiao Wu

    動 ? ? ? 畫|?梁家鋌?伍啟雕?羅黃敬洋

    Animation?|?Karting Leung, Qidiao Wu, Jingyang Luohuang

    文字記錄?|?凌觀偉

    Written record | Guanwei Ling

    翻  譯?|?曲夢蝶

    Translator?|?Mengdie Qu

    施工負責?|?曹林

    Construction?head?|?Lin Cao

    竣工時間?|?2019年06月

    Time for completion | Jun.2019

    項目面積?|?2000㎡

    Project area | 2000㎡

    項目地址?|?蘇州

    Project location | Suzhou

    主要材料?|?耐候鋼板?水泥?原木?質感漆

    Main materials | weathering steel, cement, log, textured paint

     

    zh_CN簡體中文