<rp id="yz2qk"><acronym id="yz2qk"><input id="yz2qk"></input></acronym></rp>

<tbody id="yz2qk"></tbody>
<em id="yz2qk"></em>

    <tbody id="yz2qk"></tbody>

    <em id="yz2qk"></em>

    開合之間丨羅秀達

    項目介紹
    Project Introduction

    該項目位于北京市朝陽區,使用面積約90平米,是為三口之家設計的居所,男屋主喜歡收藏文玩與喝茶,女屋主喜歡烹飪和購物,小朋友喜歡打籃球和彈鋼琴。

    This project is positioned in Chaoyang District of Beijing, with valid space of about 90㎡, suitable for families of three, whose host favors tea and articles for amusement, the hostess likes cooking and the kid likes playing basketball and the piano.

     

    設計理念
    Designing Idea

    自由是每個人向往的一種美好狀態,生活在喧囂擁擠的都市中,我們時常感受到壓抑與束縛,此時,家作為重要的場域,能否滋養我們,尤為重要。

    設計師希望這個空間內,光與空氣自由流動,人與空間和諧舒展,以打造出一個色調冷靜克制的居所,希望它,能給屋主一家帶來寧靜舒適的感受。通過空間內隔斷的開合模式,轉換不同的生活場景,最大程度保留空間的靈活性,如何平衡開敞與私密性,是本項目的挑戰。

    Freedom is a universal and ideal status for every single soul.?This crowed city has been giving us excessive senses of depression and boundary. Home is somewhere that makes tremendous difference in if it furnishes us in this island of soul.

    The designer wants to achieve free flow of lights and air, harmony and cosy of human and space under the roof. He wants to deliver a feeling of calm and restrain to the owner.?Through the switch of partitions in the space, the home transfers between different life scenes, so as to maintain the flexibility of the space as much as possible. One of the challenges of the project is the balance between openness and privacy.

     

    改造前
    Before refurbishment

    是一套三室居所,走廊空間浪費面積比較多,也將各個空間的連貫性打破,廚房為瘦長條形狀,空間局促,走廊將餐廳與廚房隔開,餐廚空間關系不夠緊密,從起居室到主臥室的動線較遠,空間互動性較差。

    This was a house with three rooms, the space of the hallway of the house was not sufficiently used and continuity between room spaces were not perfect. The kitchen used to be in shape of a strip, with limited space. The hall separates the canteen and the kitchen, making the space for canteen and kitchen not well compacted due to the longer distance and poor interaction.

     

    改造后
    After refurbishment

    消除走廊概念,將非承重隔斷全都移除?2:改造成全新的開敞式空間,通過開合玻璃隔斷,轉換不同的生活場景。3:玄關柜圍合出書房空間,同時餐廳與次衛生間共同為書房提供采光。4:?主臥室內增加衣帽間。5:起居室內放置了鋼琴,美妙的旋律可流動到每個空間,這里也設計了一整面儲物柜,柜里隱藏了壁掛電動折疊床,方便親朋留宿。6:擴大次衛生間面積,整合家務操作、收納、洗漱、洗浴等功能。

    Delete the hallway and all the non-bearing partitions. 2. Reform the whole room into an open space. Transfer scenes of life with sliding glass partitions. 3. Form the study with gateway cabinets and the canteen and bathroom will supply illumination for the study. 4. A cloakroom is set for the master bedroom. 5. A piano is set in the living room for music to be heard all around the house. A whole wall of cabinet is set in the living room is also set in the living room, which contains a wall mounted electric folding bed for visitors. 6. The secondary washroom is expanded and integrated with the functions of household operations, storage, washing and bathing, etc..

     

    玄關
    Gateway

    入戶門面對是一組儲物柜,空出一條做玻璃隔斷,讓一些光連接內外空間,透氣些。頂面、墻面、地面材料統一,凸顯質感。

    The cabinet is set at the gateway, with a bar of sliding door and allows sun shines as well as airflow. The wall, the roof and the floor are of the identical materials and a feeling of quality is hereby demonstrated.

     

    起居室
    Living Room

    設計師將臥室與起居室的隔斷墻移除,取而代之的是玻璃隔斷,4扇移門重新組織了空間的節奏。視線與光線自由在空間中穿透。起居室與主臥主衛之間的關系,設計師用布簾疊加玻璃的方式,阻隔視線。衣帽間與主衛之間增加了不透視線的玻璃隔斷。整面的儲物柜,隱藏了壁掛床,玻璃柜門與其它材質形成對比。

    The designer removes the wall between the living room and bedroom. The four sliding doors reconstructed space tones of the space, allowing views and lights go all around the house. As to the space relationship between the living room and master bedroom and master toilet, the designer takes coupling of cloth curtains and glass to block the views. A piece of nontransparent glass is set between the cloakroom and the master toilet. The wall of cabinet hides wall mounting bed, leaving a clear sight effect to the room. At the same time, different materials of the glass cabinet door and other surfaces form a contrast.

     

    主臥室
    Master bedroom

    主臥套間以中軸線的方式布置,床、衣帽間、主衛一次排開,兩側是走道,床頭與衣帽間共用一組衣柜,插座與開關整合在衣柜背面與側面。床品布藝與窗簾布藝,設計師均選用天然棉麻材質,柔軟的材質與硬朗的材質形成鮮明對比。搭配一些藝術品點綴空間。

    The suite of master bedroom is organized by central axial line. The bed, cloakroom and master toilet are in a line, leaving two sides as walkways. The bed and cloakroom share the same cabinet. The socket and switch are integrated on the back and sides of the cabinet. As to the fabrics for the curtain and bed, the designer selects natural cotton and linen materials, forming vivid contrast between soft and rough textures.

     

    衣帽間
    Cloakroom

    衣帽間的兩組衣柜,分別與床與主衛分別形成了雙環游動線。一些光打在衣帽間的衣柜上,呈現出柔和的狀態。

    The two sets of cloakroom form a double-ring lines with the bed and the master toilet. With lights shining on the cloakroom, it demonstrates the scene of serenity.

     

    主衛生間
    The Master Toilet

    設計師和將主衛設計在靠墻一側,可通過布簾與移門來圍合主衛空間。主衛的材質與整屋的材質統一協調,柜體潔具都采用壁掛方式,五金暗藏入墻,簡潔干練。透過玻璃隔斷,隱隱看到鋼琴區域,空間關系清晰又含蓄。

    The designer sets the master toilet at the wall and enclose the toilet with cloth curtain and sliding door. The materials of the master is uniform with the whole house, with all the cleaning appliances mounted on the wall, hardware are hidden within the wall, delivering simple and concise aesthetics. Looking beyond the glass partition, the piano section is vaguely visible. The overall space relationship of the house is clear and implicit.

     

    餐廳
    The Canteen

    餐廳作為中心,周邊自通八達,書房,兒童房,廚房,圍繞布置。選擇一些細腿的家具,顯得通透柔美些。

    The canteen is the center of the house, which leads to the study, kid’s room and kitchen around it. With fitting of thin-legged furniture, the house looks more clear and mellow.

     

    廚房
    The Kitchen

    S形櫥柜布置,收納空間充足。隱約看到書房內一些收藏品,體現了男屋主的愛好。

    The kitchen cabinet is set in the shape of S, with abundant space for storage. The collections of the study are visible, as a demonstration of the bobbies of the host.

     

    兒童房
    The Kid’s Room

    兒童房的材質,色調,空間處理與整體一致,通過移門與布簾圍合出空間的私密性。

    Materials, color and space of the kid’s room are in conformity with the whole house and the privacy of the room is formed through sliding door and curtain.

     

    書房
    The Study

    設計師將插座隱藏至書桌內,L形書桌,男屋主可同時使用電腦與喝茶。

    The designer hides the socket within the desk. The L-shaped desk provides space for the host to use computer and enjoy tea.

     

    次衛生間
    The Secondary Toilet

    衛生間的自然光線透過玻璃隔斷到書房內,超大操作臺面,清潔類家電及電源收納在一側儲物柜中。

    The natural light of the toilet penetrates the glass partition and enters the study. It has a large operation platform. The aleaning appliances and power sources are stored in a cabinet on its side.

    設計師:羅秀達
    施工圖深化:何沙
    施工:黃其斌
    攝影:金偉琦
    主要材料:磐多磨、灰色玻璃隔斷、意大利進口灰色噴漆玻璃柜門板、MYLANDS乳膠漆
    全屋定制:班爾奇
    panDOMO:?墨簡裝飾
    推拉門:和璽木門
    MYLANDS乳膠漆:宅匠
    家具:HAY、concept101
    燈具:本土創造、FLUA
    窗簾:幔宅布藝
    潔具:卡斯科KASKADE

    Designer: Luo Xiuda
    Deepening of construction drawing: He Sha
    Construction: Huang Qibin
    Photograph: Jin Weiqi
    Major Materials: panDOMO, Gray Glass Partition, Gray Sprayed Glass Cabinet Door Panel Imported from Italy, MYLANDS Latex Paint
    Whole house customization: Ban Erqi
    panDOMO: Mojian Decoration
    Sliding Door: Hexi Wooden Door
    MYLANDS Latex Paint: Zhai Jiang
    Furniture: HAY, concept101
    Illumination: BENTU, FLUA
    Curtain: Manzhai Cloth
    Sanitary Appliance: KASKADE

     

    zh_CN簡體中文