<rp id="yz2qk"><acronym id="yz2qk"><input id="yz2qk"></input></acronym></rp>

<tbody id="yz2qk"></tbody>
<em id="yz2qk"></em>

    <tbody id="yz2qk"></tbody>

    <em id="yz2qk"></em>

    夢境中的樂園

    金暢童堡親子樂園設計靈感來源于貴州本土文化的龍洞堡環境為起點,演繹著不同趣味性的層次空間,把兒童的奇思幻想與天馬行空場景完美結合。在構思空間中吸納當地的文化特色、利用山形,水流,路橋,云朵,城市的設計概念,展現了一個豐富多彩,能讓孩子快樂成長、寓教于樂的好地方,同時也巧妙地運用到空間布局和絢麗多彩的環境,空間采用下沉式和抬高的表現手法,使整個空間層次錯落有序,給兒童帶來不一樣的趣味性體驗與無限想象。

    The design of Jin Chang Children’s Castle is inspired by the local culture and environment of Longdongbao, Guizhou Province, China. It is a multiform space combined with children’s fantasy and dreamlike scenery. Cleverly applied to the spatial layout and colorful environment and the design concept “mountain, stream, bridge, cloud, city”, the space adopts the sinking and elevated performance techniques, making the whole design level orderly, bringing children a different interesting experience and unlimited imagination.

    項目位于貴州省都勻市新都匯廣場2F,擁有得天獨厚的地理環境,整個周邊被水系圍繞,同時恰巧坐落在當地有名的九龍寺山腳下方;本項目設計有著一段故事情結,關于一位媽媽對于自己小孩的職責做了這份事業,兩位小寶貝年齡分別“最小的小王子是1歲,最大的小公主是3歲”,前期間媽媽一直照顧著自己的小孩,幾年時間也沒有做過任何工作,突然這位媽媽有個非常好的想法,既可照顧小孩,也可管理工作,同時是自己非常喜歡的職業,也是夫妻二人準備送給自己二位寶貝的兒童禮物,就這樣順理成章開始了整體計劃;

    The project is located at 2F, Xinduhui Square, Duyun City, Guizhou Province. It has a unique geographical environment, surrounded by waterways and happens to be located at the foot of the famous Jiulong Temple Mountain. There is a story behind the design: a mother did not participate in any work for several years in order to take care of two young children, the elder girl 3 years old and the little boy 1 year old. Suddenly an idea came into her mind, is it possible to turn the childcare into a career? With the love for children and the pursuit of career in the new era, the mother and her husband started the project together.

    項目整個空間兒童樂園分為17個區,看似麻雀雖小,卻五臟俱全,內容包括有:入戶大堂體驗展示區,面包房,烘焙體驗教室,咖啡水吧臺,樂高積木區,攀爬區,超市區,旋轉樓梯區,圖書區,消防體驗區,樹屋區,沙池區,手工操作室,雙投影互動區,蹦蹦床區,爬行通道區,衛生間區等功能展現;

    The whole space is divided into 17 districts, including the entrance lobby, the bakery, the baking experience classroom, the coffee bar, the LEGO blocks area, the climbing area, supermarket area, rotating staircase area, book area, fire control experience area, tree house area, sand pool area, handwork operation room, double projection interactive area, trampoline area, crawling passage area, and bathroom area.

    我們的整體游樂空間各有各的體驗環境和區域,絢麗而不雜亂,豐富而有序,以孩子的視角來理解,去探索整個空間。結合各種不同年齡層的游樂方式,將空間打造成為更符合多年齡層次,同時也是符合更多年輕家長們喜愛的互動空間。

    The overall space has its own experience environment and region, rich and orderly, to understand and explore from the perspective of children. Combining children’s play styles of different ages, the space is more suitable for multiple ages, and it is also an interactive space that is more suitable for young parents.

    整體建筑層挑高為5米,以及建筑外墻形象改造設計,王皓先生以兒童的視覺為出發點,在我們進入空間當中,第一呈現的是山巒起伏形式的展柜和多彩的天井,像樹洞一樣的彩色盒子,斑馬式的地面條紋,還有山形的疊影,都倒影在入戶大廳內,將孩子們的好奇心與探索欲望完全激發出來;

    The building layer height is 5 meters. Mr. Wang Hao takes the children’s vision as the starting point. When we enter the space, the first thing that comes to our eyes is the? mountain shape showcase and the colorful patio, the colored boxes like tree holes, and the zebra-style ground stripes. The overlapping images are reflected in the entrance hall, which fully stimulates the children’s curiosity and desire to explore.

    往前方靠近就是我們設置了不同主題的娛樂區域,深藍色的頂部,可愛的小氣球,猶如來到星空般的場景,絢麗而浪漫,旁邊有一個像城堡的咖啡水吧臺,一下子把整個區連接到了環境當中,窗戶的設計也是非常巧妙的,融合了現代城堡的樣式,把最簡單的弧形線條當做成了窗戶的頂部,下方是我們的樂高積木區,方便孩子們在里面玩耍,也可以看到窗外的景色,把大自然獨有的風景完美再現;最有意思的是一個時光隧道,這個是通往衛生間的方向,整體不失單調,處處充滿驚喜;

    Close to the front is the entertainment area with different themes, the deep blue top, the cute little balloons, like a scene coming to the sky, beautiful and romantic. There is a coffee bar next to it, which connects the entire area to the environment. The design of the windows is also very clever, blending the style of a modern castle, making the simplest curved lines the top of the window. Below is our LEGO blocks area, which is convenient for children to play inside, and can also see the scenery outside the window, perfectly reproducing the unique scenery of nature. The most interesting is a time tunnel, this is the direction to the bathroom, the overall is full of surprises everywhere.

    再通過一個長長的弧形洞口,則是來到了孩子們夢幻中的樂園區域,頂上可愛且炫麗小氣球,墻面城堡的素影,還有一個獨立的面包展示店,四個弧形洞口,一大一小,一高一低,相互樹立,卻有著不同的體驗與視覺效果;王皓設計師對注重研究平面、立體、色彩三大構成在整體空間上的協調統一性,家具上注重趣味性、美觀性為主,燈光設計上偏向柔美、自然的格調。

    Then through a long curved hole, it is to the play area. On the top there are cute and dazzling small balloons, the shadow of the castle. And there is an independent bread display shop. Mr. Wang Hao set up the coordination and unity of plane, three-dimensional and color in the overall space. The furniture focuses on fun and aesthetics, and the lighting design is biased towards a soft and natural style.

    在這里,有著不同的職業體驗區,消防體驗區也是我們空間設計的亮點,結合當地的屋頂外貌,用現代的手法詮釋出來,消防窗口也是很有意思,后面是我們的超市體驗區,不同的貨架展示不同的產品,旁邊則是孩子們的攀爬區,色彩不一的結構,有趣的體驗,在另一側是我們的沙池區,大樹下感受秋千的快樂和沙池的體驗,空間前方是我們獨立的手工操作室兼畫畫室,大小不一樣的門洞,給孩子帶來有趣的動線體驗;

    Here, there are different professional experience zones, and the fire control experience area is also the highlight of our space design, combined with the local roof appearance, interpreted in a modern way. Behind is our supermarket experience area, different shelves show different products. Next to it is the children’s climbing area, with different colors and a fun experience. On the other side is our sand pool area, under the big tree, children can feel the joy of the swing and play with sands. In front of the space is our independent handwork operation room and painting room. The door opening is different in size, which brings interesting movements to children.

    在這里,有著不同的職業體驗區,消防體驗區也是我們空間設計的亮點,結合當地的屋頂外貌,用現代的手法詮釋出來,消防窗口也是很有意思,后面是我們的超市體驗區,不同的貨架展示不同的產品,旁邊則是孩子們的攀爬區,色彩不一的結構,有趣的體驗,在另一側是我們的沙池區,大樹下感受秋千的快樂和沙池的體驗,空間前方是我們獨立的手工操作室兼畫畫室,大小不一樣的門洞,給孩子帶來有趣的動線體驗;

    Here, there are different professional experience zones, and the fire control experience area is also the highlight of our space design, combined with the local roof appearance, interpreted in a modern way. Behind is our supermarket experience area, different shelves show different products. Next to it is the children’s climbing area, with different colors and a fun experience. On the other side is our sand pool area, under the big tree, children can feel the joy of the swing and play with sands. In front of the space is our independent handwork operation room and painting room. The door opening is different in size, which brings interesting movements to children.

    還有孩子們體驗的蹦床區,樹屋,旋轉樓梯區在空間設計上強烈的高低錯落感,給孩子以強烈的環境互動和視覺享受;獨立的圖書室置入其中,給家長和小朋友創造一個共同的閱讀環境,一起尋找“童心童夢”;

    The trampoline area, the tree house and the spiral staircase area give the children a strong environmental interaction and visual enjoyment at different heights in the space design. And an independent library is placed in it to create a common reading environment for parents and children to look for “children’s dreams”.

     

    項目名稱:(夢境中的樂園

    project name:Fairyland in Dream

    項目地點:中國·貴州·都勻新都匯廣場

    project location:Duyun Xinduhui Square, Guizhou Province, China

    設計面積:430

    design area: 430sqm

    項目業主:金暢親子陪伴中心

    project owner: Jin Chang Parent-child Companion Center

    項目性質:兒童樂園(親子餐廳)空間

    project sort: Children’s playground (parental restaurant) space

    設計公司:DCD Studio/淀川(上海)設計事務所

    design company: DCD Studio, Shanghai

    導演主創:王皓

    creative design leader:Wang Hao

    設計團隊:唐超、Andrew、袁鄭亮、顏丙坤、肖祥和、夏杰

    design team: Tang Chao, Andrew, Yuan Zhengliang, Yan Bingkun, Xiao Xianghe, Xia Jie

    項目攝影:吳清山

    project photography: Wu Qingshan

    設計時間:2018年05月

    design time: May 2018

    竣工時間:2018年09月

    completion time: September 2018

    主要材料:皮革軟包、木飾面、金屬、玻璃鋼、木地板、草皮地毯;

    main materials: soft leather, wood veneer, metal, fiberglass, wood floor, turf carpet;

    zh_CN簡體中文