<rp id="yz2qk"><acronym id="yz2qk"><input id="yz2qk"></input></acronym></rp>

<tbody id="yz2qk"></tbody>
<em id="yz2qk"></em>

    <tbody id="yz2qk"></tbody>

    <em id="yz2qk"></em>

    公寓改造Musico Iturbi,西班牙/ROBERTO DI DONATO ARCHITECTURE

    公寓 改造

    感謝來自ROBERTO DI DONATO ARCHITECTURE的分享

    項目:西班牙,瓦倫西亞MUSICO ITURBI

    建筑師:ROBERTO DI DONATO ARCHITECTURE

    承包商:SEOP CONSTRUCCIONES

    Project: MUSICO ITURBI, VALENCIA, SPAIN, 2017

    Architect: ROBERTO DI DONATO ARCHITECTURE

    Contractor: SEOP CONSTRUCCIONES

    在2017年,羅伯托·迪·多納托(Roberto Di Donato)的建筑完成了對位于巴倫西亞市中心20世紀早期的一棟公寓單元的富有挑戰性的翻修。

    In 2017 Roberto Di Donato Architecture completed the challenging renovation of an apartment unit located in an early 20th century listed building in the heart of Valencia.

    公寓被荒廢多年后已是一座空殼,然而它被客戶購買會有許多被創造的機會,同時也給設計團隊帶來了挑戰。

    After many years in state of abandon, the apartment was an empty shell when it was bought by the client, creating numerous opportunities but also challenges to the design team.

    在這個項目的指導下,我們的目標是創造獨特而又流暢的現代生活空間,幾乎不影響現有的結構。我們采用非傳統的內部隔墻以實現空間內部的互通性,創建良好的視覺聯系。

    The approach to the project was guided by the ambition to create distinct, yet fluid, modern living spaces almost leaving undisturbed the existing structure. “We opted to introduce non-conventional partition walls, making the entire depth of the space visible and interconnected”.

    公寓內部空間流動性較強,臥室與客廳由兩根高木墻分割。除作為空間隔層外該木墻還藏有兩個一處和三扇活動門,為空間在保守與開放之間的轉換提供多種可能。

    The space is constantly flowing from one area to the other, with the separation between night and day areas provided by two tall wooden elements. These custom designed elements also contain the bedroom wardrobes and three sets of doors allowing varying degrees of privacy.

    天花板的高度也被認為是裝修中特別有價值的元素。屋頂的結構被修復并保持充分暴露,新設計的任何元素都無法與之接觸,強調對過去的尊重,同時也能充分感受到公寓的空間感和體積感。

    The ceiling height was also deemed a particularly valuable element in the renovation. The structure of the roof was restored and kept fully exposed, no element of the new design gets in contact with it, underlining the respect for the past and also enabling the full sense of space and volume of the apartment to be perceived.

    另一個強調特殊質量的工具是設計元素的“方向”。所有新的建筑元素都在空間中引入了一個強大而清晰的方向。木制的衣櫥,白色窗簾以及高高的梯子,突出了空間的垂直性。較長的廚房工作臺,白色石膏板臺面和橫向燈飾則強調了空間的橫向感知體驗。

    One more tool utilized to emphasize the special quality is the “direction” of the design elements. All the new construction elements have been introduced with a strong and clear direction in space. The wooden wardrobes, the full-height white curtains, and the tall ladder are accentuating the verticality of the space. In turn, the long kitchen worktop, the white plasterboard pedestal and its line of light are enhancing the horizontal dimension.

    在空間的高效利用和造價的合理控制之下,該項目成功地引入了一種現代設計語言,同時增強了舊空間的特性和重要性。通過介入必要的空間功能,原公寓的劣勢得到改善,而原建筑的歷史性也得以在現代環境中延續。

    With a reduced space, brief and budget, the project succeeded in introducing a contemporary design language, while enhancing the character and the materiality of the old space. By only adding essential new features, “wounds” and layers of transformations over the years were carefully retained and displayed to enhance the sense of continuity with the building’s history.

    zh_CN簡體中文