<rp id="yz2qk"><acronym id="yz2qk"><input id="yz2qk"></input></acronym></rp>

<tbody id="yz2qk"></tbody>
<em id="yz2qk"></em>

    <tbody id="yz2qk"></tbody>

    <em id="yz2qk"></em>

    NOVERCA住宅/ATELIER JQTS

    住宅 建筑

    地點:葡萄牙,LOURES

    時間:2017

    客戶:Escola Basica MarIa Veleda

    項目團隊:客戶Escola Basica MarIa Veleda。

    工程:Carla Belga, Ricardo Gomes

    內部協作:Belén Go?alons

    建筑:Jular, Santomargo, Aresta Renovada

    攝影:Jular, Santomargo, Aresta Renovada

    location: LOURES, PORTUGAL

    time: 2017

    Client: Escola Básica MarIa Veleda

    Project: Team Jo?o Quintela, Tim Simon

    Engineering: Carla Belga, Ricardo Gomes

    Interiors Collaboration: Belén Go?alons

    Construction: Jular, Santomargo, Aresta Renovada

    Photography: Jular, Santomargo, Aresta Renovada

    NOVERCA是葡萄牙的Maria Veleda學校學生的一個多感官空間的項目,是五年前開與學校共同始的一個過程的結果,與學校的方向一致。他們想為多個殘疾學生創造一個自主的空間,并且缺乏資源和源泉來實現它。順應了學校本身的發展方向。它致力于為身患殘疾的學生們創造一個自主的空間,但是在實現的過程中遇到了資金不足的問題。

    NOVERCA is a project of a multisensory space for the students of Maria Veleda School, in Portugal, and is the result of a process begun about five years ago together with the direction of the school. They wanted to create an autonomous space for multiple handicapped students and there was a lack of resources and founds to actually realize it.

    幾年前,當地政府決定將殘疾學生納入普通校園,卻未能提供必要的、能夠滿足使用需求的自主教學空間。理想情況下,這些學生應當相互結伴,學習兩到三門課程,余下時間則在專屬的、配有感知設備的房間內獨立學習和生活。需要指出的是,目前葡萄牙國內的學校極少配有此類能夠幫助殘疾學生融入校園生活的設施。

    A few years earlier the government had made the decision to integrate all multiple handicapped students in schools without ever creating the necessary conditions for them to have an autonomous teaching space and adapted to their limitations. Ideally these students would have two or three subjects together with the others, and in the rest of the time they would have individual accompaniment in their own space with sensorial equipment. It may be relevant to point out that among all the schools in the country it is extremely rare to have this kind of spaces that certainly facilitate the integration of these students.

    我們決定積極參與這一倡議,我們有機會與教授、學生、家長以及來自該地區的所有教育團體合作。我們決定在學校安排一系列的例會,目的是開發一個共同的項目,并將不同的意見合并到最后的提案中,根據給定的條件,以最低的成本達成最終的建議。

    We have decided to actively collaborate in this initiative and we had the chance to work together with the professors, the students, and their parents, as well as all the educational community from this region. It was decided to schedule a series of regular meetings in the school with the intention of develop a common project and incorporate the different opinions until we arrive to a final proposal with the lowest cost as possible according with the given conditions.

    五年后,通過各類籌款活動及建筑和教育競賽,項目終于獲得了有限的資金。同時還要感謝Jular建筑木材公司與設計方的通力合作,最終促成了新建筑類型及系統的開發。Santomargo和Aresta Renovada也為項目作出了巨大貢獻和熱情聲援。

    After a period of five years it was finally possible to guarantee a minimum funding for the project due to the various fundraising events and to the participation in architectural and educational competitions. This step was also possible thanks to the great collaboration of the company Jular which is specialized in wooden construction and has decided to work with us on a new prototype and construction system. Santomargo and Aresta Renovada also gave their great contribution on the works and all of them expressed the solidarity with the initiative.

    NOVERCA大約有90平方米,為這些孩子們提供了一間小房子。它有一個小廚房,用來學習如何處理家庭問題,一個主要活動室,一個小書房,一個特殊的感知型空間(snoezelen),以及一間浴室。在建筑方面,住宅擁有一個低矮的鋼筋混凝土基座,主要結構由木材構成。纖薄的墻壁在作為結構部件的同時為住宅賦予了整體的統一性。

    NOVERCA has approximately 90m2 and works as a small house for those children. It has a small kitchen to learn how to handle household issues, a main activity room, a small study room, a special sensorial space (the snoezelen room), and a bathroom. In architectural terms it consists on a reinforced concrete podium that establishes the horizontal plate on which the whole structure of wood stands. Here all the thin walls work as structural elements helping each other to create the overall unity.

    屋頂是由一組非常細的光束形成的,它產生了一種緊湊的平面,它把所有的重量都壓在了墻壁上,并使它們再次穩定下來。這意味著所有的元素(墻和屋頂)都有助于建筑的結構功能,空間結構和物理結構沒有區別。整個住宅之中僅有一座立柱與眾不同,它有著粗糙的鋼筋混凝土體量,并且獨立于室內的直角布局。它高于墻壁低于屋頂,給學生們傳達出了一種強烈的現象。

    Than the roof is create by a set of very thin beams that generate a compact plane that lays all its weight on the top of the walls and stabilize them again. This means that all the elements (walls and roof) contribute to the structural function of the building ad there is no difference between spatial structure and physical structure. Paradoxically, there is only pillar in the whole project that rises up unexpectedly, solitary and massive. It has a raw finishing from the reinforced concrete and runs away from the orthogonality of the space. Although it’s higher than the walls it’s actually lower than the roof and expresses its own condition of being a symbolic element with a strong phenomenological character for the children.

    MORE:?ATELIER JQTS

    zh_CN簡體中文