<rp id="yz2qk"><acronym id="yz2qk"><input id="yz2qk"></input></acronym></rp>

<tbody id="yz2qk"></tbody>
<em id="yz2qk"></em>

    <tbody id="yz2qk"></tbody>

    <em id="yz2qk"></em>

    破?立

    當新的時代來臨,舊事物只能被追憶與留戀。如何抵御時間的摧殘,不讓它們僅存在回憶之中,是設計師們恒久的主題。

    The old things can always be kept only in memories with nostalgic feelings when the new age rolls in, but for designers, it’s a permanent pursuit to keep them up to date.

    五角場創新創業學院是由一個擁有獨立庭院的老廠房改造而成共享辦公空間,身軀經歷了風雨滄桑,建筑本身就體現著“雄關漫道真如鐵,而今邁步從頭越”的創業精神,以卓越不凡的姿態擁抱當下創新辦公新模式。城市如浪潮奔騰般發展變遷,建筑則因其持久的屬性被留存,如同凝固的音樂,被賦予了情感記憶及歷史價值。

    Shanghai Penta Innovation & Entrepreneurship Institute is a shared working space renovated from an old plant. With its own courtyard, the building itself endured vicissitudes of history, embodying the enterprising spirit of “starting over the impregnable pass, though it’s full of bumps”, and embracing the innovative office model with a inclusive posture. The city develops and changes as tides, but buildings should be preserved for their duration, just like the classical music full of precious memory and historical value.

    結合業主的功能需求以及共享辦公的特質,設計師在不同樓層穿插設置了辦公、會議、展示、路演、健身、休閑等空間機能,空間之間相對獨立而又彼此聯系,以滿足和適應各種群體在不同時段的使用需求。

    To combine the client’s requirements for functions and the shared office features, designers set up offices, conference rooms, exhibitions, road show, gym, and leisure spaces in different floors with a crossing style, which make the spaces relatively separated but also connected to each other to meet different usage requirements of various groups.

    大空間的處理上,設計師還是希望能保留建筑本身既有的痕跡和肌理,包括水磨石地面上的裂紋和水泥柱子上的孔洞,這些瑕疵也成為空間的一部分,處處呈現出新與舊的碰撞,破而后立地組合詮釋出一個全新的空間。素水泥和水磨石的冷硬是最能展現工業感,木飾面和木絲板卻能給人帶來溫暖感受,幾種材質搭配,彼此中和,力圖營造具有溫度的聯合辦公創客空間。

    For the large space treatment, the designers hope to keep its existing traces and fabric, including the cracks on terrazzo floors and holes on concrete columns, all these flaws are part of the space, presenting the clash of the new and the old, they form a newborn space by firstly breaking and then establishing. The plain cement and terrazzo offer an industrial feeling through their cold and hard nature, while the wood finish and the wood-wool panel bring a sense of warm. Proper collocation of several materials neutralize with each other to form a warm united office of creativity.

    設計師鐘情簡練而富層次的空間美感,因此進行了垂直與水平空間劃分與組合。大廳的兩處挑臺設計和局部的挑空處理,讓層次更為豐富,也增加了各個區域之間的互動性;吧臺與柱子結合,巧妙的懸挑設計,象征著一種不受傳統羈絆的創意;兩側的木格柵過濾出空間光線,在分隔空間的同時,也維持了空間內通透與開敞的氛圍;原有的封閉樓梯間墻面全部被打開,懸挑踏步和金屬網扶手使樓梯顯得輕盈,一抹孔雀藍將電梯墻面整體包裹并貫通至頂樓,跳脫于整個空間。

    The designers are passionate for hierarchical but concise space feeling, so they divide then combine the space horizontally and vertically. the 2 cantilevered platforms and the partial void design on ceiling of the lobby offer a rich sense of layering, also enhance the interaction among each area; the incorporation of bar counter and column, together with the subtle cantilever symbolize the creativity of breaking the traditional constraints; the timber grating on both sides filter the day lighting, which separate the space but also create the open and transparent atmosphere in it; the original staircase walls are all demolished, from closed to open style, the cantilevered stair steps and metal mesh balustrades make it looks more light and graceful. ?the peacock blue wraps the whole elevator wall up to top floor and become the highlight of the whole space.

    辦公區域是以黑色鐵板,素水泥,水磨石,白色乳膠漆組合而成的低飽和度空間,給人以平靜氛圍,若干討論區則以不同色塊的盒體形式嵌入其中,活躍了空間。人在里面活動時,空間和人的關系,以及人與人的關系變得更緊密而有趣,同時獲得一種沉浸式的空間體驗,使討論與工作變得更放松和專注。一種穩定的,有歸屬感的空間,可以使人駐足,使人留連,從而思考更清晰,見解變得更深入。

    The office area is comprised of black iron plates, plain cements, terrazzo and white emulsion paint, the low saturation create a peaceful feel, several discussion areas appear as cases of various colors inserting in it, which make the space more vivid, the people’s activity in and the relationship with it become closer and fun, meanwhile, an experience of indulging is generated, make the discussing more relaxing and concentrated. A stable space with the sense of belonging can keep people lingering, making them think more clearly to get more insights.

    萬物皆有其終始,本案以“破而后立”為主旨,保存了時代給予建筑的獨特歷史韻味,并賦予其嶄新的當代藝術面容。年代感的設計中透露的不僅是精致,更有每個似曾相識的感動與歷久彌新的感慨。

    Everything begins and ends. With the theme of “breaking before establishing”, the project maintains the building’s unique historical flavor at the same time of endowing it new face of contemporary art. The design with the sense of age offers not only the delicacy, but also a familiar heart touch and everlasting exclaiming in motion.

    項目名稱: 上海五角場雙創學院辦公空間設計案

    Project Name: Working space – Shanghai Penta Innovation & Entrepreneurship Institute

    設計公司:雅萊設計咨詢(上海)有限公司

    Design Company:? YLA

    室內主創設計師: 倪益新,成昆

    Interior Chief Designer: Kevin Ni , Coco Cheng

    建筑外立面改造:王雪寅

    Architect For Facade: Ethan Wang

    空間性質: 辦公空間

    Space Type:? Working space

    坐落位置: 中國上海

    Location: Shanghai, China

    主要材料: 水磨石,木絲板,素水泥,木飾面,仿銅不銹鋼,鐵板噴漆,金屬網,

    Main Finishes」 Terrazzo, wood-wool panel, plain cement, timber finish, copper-like stainless steel, paint spray on iron plate, metal mesh,

    攝影師: 李春風

    Photographer :Li Chunfeng

    文字編譯:祖傳,馬麗

    Editor & Translator : Zu chuan , Esther

    設計面積: 5000平米

    Design Area: 5000㎡

    完工時間: 2018年07月

    Completion Date:Jul. 2018

    zh_CN簡體中文