<rp id="yz2qk"><acronym id="yz2qk"><input id="yz2qk"></input></acronym></rp>

<tbody id="yz2qk"></tbody>
<em id="yz2qk"></em>

    <tbody id="yz2qk"></tbody>

    <em id="yz2qk"></em>

    The waterdog辦公室/Klaarchitectuur

    室內設計 辦公室設計 建筑

    感謝來自Klaarchitectuur的分享

    地點:比利時

    攝影:Valerie Clarysse

    Location: Belgium

    Photography:Valerie Clarysse

    生活的品質? ? ? Quality of life

    ‘The waterdog’是一處先進的辦公空間,在這里,工作幾乎成為了一場心靈的洗禮。無聊乏味的辦公室不復存在;過去,現在和未來在此處形成密不可分的關聯。不同的部門和辦公室交疊在不同的樓層,帶來一種持續而動態的空間體驗。

    ‘The waterdog’ is a state-of-the-art workspace where working almost becomes a spiritual experience. No more dull and unimaginative offices; be inspired by a challenging working environment where past, present and future are inextricably linked. By stacking the different offices and spreading out the various departments across different floors, a constant sense of dynamism is created in the workspace.

    良好體驗? ? ? Feel good

    設計過程中的一個重點是將這座歷史性的教堂建筑重新向公眾開放。

    One of the most important requirements at the start of the design process was to reopen the historic building to the public.

    為了實現這一點,建筑師在教堂的中心設置了一個大型的開放空間。辦公室以盒體的形式分布在各層,從而留出了必要的空余空間,作為多功能的社交場所,可用于舉辦各種各樣的城市活動。

    This was achieved by creating a big open space at the heart of the old chapel. By stacking offices in a box-like fashion, the necessary space was freed up to create an engaging and multifunctional space, which can be used for a broad spectrum of urban activities.

    由此,這座曾經在許多人的生活中具有重要地位的建筑得以重獲新生,并再次服務于一整個社區的居民。

    This way, a building that has had many functionalities in the past and which has played a crucial part in the lives of so many, can once again come to live and serve an entire community.

    集體性? ? ? Collective

    該項目是Klaarchitectuur事務所的首個同時也是最重要的辦公室建筑項目,它將影響到比利時建筑的未來。不論是住宅、商業還是辦公建筑,Klaarchitectuur都致力于通過細致且具有當代性的設計方案為業主打造舒適宜人的生活環境。

    “The Waterdog” is first and foremost an architecture office of Klaarchitectuur. In that capacity, the office will be used to further develop Belgium’s architectural future. Whether it’s a residential, retail or office space, “Clearchitecture” (Klaarchitectuur) consistently strives to design a pleasant environment for its clients, through carefully designed contemporary architecture.

    這座向公眾開放的建筑不僅能夠用于舉辦各種各樣的活動,更能夠為參觀者提供靈感的源泉,使每個人或多或少地受到一些啟發。

    By opening the building to the wider public, it will be possible to host a wide range of events. A such, the building can act as a source of inspiration for all its visitors, of whom, hopefully, many will leave inspired.

    設計調研? ? ? Design research

    建筑師在恢復歷史建筑的過程中一直保持著對創新性解決方案的探索。由于教堂被列為保護建筑,因而建筑的翻新會受到一些條件限制。例如教堂的歷史性特征必須原封不動地得到保留。因此建筑師還額外打造了一座完全獨立的全新結構,與教堂中講述著歷史的古舊墻壁形成鮮明的對比。

    From start to finish, the design process involved finding creative solutions to the typical challenges posed by renovating a historical building. Due to the chapel’s status as a listed building, the renovation project was bound by several limitations. For instance, it was vital the historical character of the building remained intact. This was achieved by erecting a brand-new construction from scratch, completely separate from the historic building. The new construction stands in sharp contrast with the old, which walls still tell the story of its past.

    盡管教堂中布滿了時間帶來的裂痕,設計方案依舊維護了其光榮的歷史與完整性。而不可否認的是,任何對既有建筑的修復都會使其豐富的歷史性遭受不可逆轉的破壞。

    The decision was made to preserve the old building in its full glory, in its entirety, despite it being heavily affected by the ravages of time. Any restoration of the existing structures would cause irreversible damage to and be a detriment to its rich past.

    ▼平面圖1?plan1

    ▼平面圖2 plan2

    ▼平面圖3 plan3

    ▼平面圖4 plan4

    ▼剖面圖1??Section1

    ▼剖面圖2? Section2

    ▼剖面圖3? Section3

    ▼剖面圖4? Section4

    ▼結構圖???Structure

    MORE:?Klaarchitectuur

    zh_CN簡體中文