<rp id="yz2qk"><acronym id="yz2qk"><input id="yz2qk"></input></acronym></rp>

<tbody id="yz2qk"></tbody>
<em id="yz2qk"></em>

    <tbody id="yz2qk"></tbody>

    <em id="yz2qk"></em>

    梧州美的城市展廳 / XAA詹濤工作室

    入口透視 ?戰長恒

    東側大斜坡日景透視 ?戰長恒

    梧州美的城市展廳位于廣西梧州老城區萬秀區白云山腳,其背靠白云山,面向西江水,周邊被歷史建筑四恩禪寺,騎樓城,中山紀念堂,龍母廟所環繞。

    The Wuzhou Urban Multi-fiction Center (refers as WUMC) locates in the old downtown of Guangxi Zhuang Autonomous Region, Guangxi province; it is backing the Baiyun mountain and facing the Xijiang river. Some historical architectures could be found around its neighborhood, like the sien temple, arcade corridor mega blocks, sun yat-sen memorial hall and sailors eudemon temple.

    項目選址??谷歌地球

    東側航拍??戰長恒

    西側透視 ?戰長恒

    隨著新城的發展,老城的居民逐步遷移,老城的舊居多處閑置狀態,因此,老城的復興,成為美的置業項目的發展目標。

    Along with the development of new downtown,the decentralization has emerged in the old downtown; therefore, renovation orrevitalization has been the main objective of this project.

    西側鳥瞰 ?戰長恒

    南立面 ?戰長恒

    設計團隊采用了“共時”的設計理念,以建筑師牽頭,把控整個項目從建筑、景觀、室內、燈光到幕墻細節等各專業效果的工作方式,保證了建筑師創作意圖的實現及最后實施效果。

    The architect team was taking the responsibilityof overall controlling all sections during the building process, by insistingthe ‘co-working’ design philosophy.

    南側透視 ?戰長恒

    南側入口人視 ?戰長恒

    南側入口透視 ?戰長恒

     

    從設計伊始,建筑師始終關注對場所的思考,用極其克制的形體、空間及材料語言,構建和重塑著自然、建筑與人之間的角色關系,讓人與老城的發展、變遷與復興成為展廳所呈現的主要內容。

    In order to revisit the local humanityenvironment and renovation, thorough out the design process, architects alwaysfocused on spatiality relationship; via restrained volume, materials and designlanguage.

    主路入口透視 ?戰長恒

    路口透視 ?戰長恒

    東側大懸挑透視??戰長恒

     

    展廳位于上山道路的轉角視覺焦點處,懸浮于水臺之上,以一種謙虛的姿態迎接著來客,通透的玻璃與白色延展的大懸挑,有效地將城市空間“還”給了市民。

    The WUMC was put at the turning of a uphillway, with its outstanding transparency and big scale white overhang platform,it presents like suspending above the water; moreover, it presents as thehumble gesture to pedestrians and try to generate public space make up forconsuming public land.

    憑欄遠眺 攝影:鄔超

    南側鏡面 ?鄔超

    南側鏡面 ?鄔超

    斜坡有效地銜接了各層平臺與場地,人們可以在此瞭望老城,俯視新區,人與城市的關系通過最簡單直接的方式得以呈現,而城市的過去與未來也在此相遇。

    The slope connectsdifferent platforms and ground, visitors could see the old and new downtownfrom here; through this way, we build a joint between the city past and future.

    西側人視 ?戰長恒

    東側夜景透視 ?戰長恒

    東側人視??戰長恒

    懸挑空間下的大草坪?鄔超

    西側水景 ?鄔超

    夾層樓梯 ?鄔超

    中庭格柵光影效果 ?鄔超

    一樓入口垂直城市模型展示 ?攝影:彭征

    二樓休息區 ?攝影:彭征

    中庭格柵光影效果 ?彭征

    中庭格柵光影效果 ?彭征

    模型照片

    模型照片

    全區規劃手稿

    城市展廳手稿

    總平面

    首層平面圖

    夾層平面圖

    二層平面圖

    剖面圖

    項目概況

    項目名稱:梧州美的城市展廳

    建筑團隊:XAA建筑事務所詹濤工作室

    主創建筑師:詹濤

    建筑設計團隊:田望、王夢宇、鄔超、林爍、馮威

    工程地點:廣西壯族自治區梧州市萬秀區

    占地面積:3946.6㎡

    建筑面積:1736.77㎡

    設計時間:2018年5月

    竣工時間:2018年10月

    開發商:美的置業

    結構和機電設計團隊:廣州瀚華建筑設計有限公司

    建筑施工圖:XAA項目一組(任偉)

    室內設計團隊:共生形態

    景觀設計團隊:WEDO域道景觀

    攝影師:戰長恒、鄔超、彭征

    zh_CN簡體中文