<rp id="yz2qk"><acronym id="yz2qk"><input id="yz2qk"></input></acronym></rp>

<tbody id="yz2qk"></tbody>
<em id="yz2qk"></em>

    <tbody id="yz2qk"></tbody>

    <em id="yz2qk"></em>

    橡木上的“鳥巢”/Atelier LAVIT

    建筑設計

    地址:法國? 60810 Raray,Chateau de Raray

    建筑師:Atelier LAVIT

    建筑日期:2017年

    建筑設計:Atelier LAVIT

    結構設計:Nid Perche / créateur d’hébergements insolites

    圖片:Marco Lavit Nicora

    委托商:Cabanes des Grands Chênes

    總承包方:Nid Perche / créateur d’hébergements insolites

    面積:23平方米

    Location: Chateau de Raray, 60810 Raray, France

    Architecte: Atelier LAVIT

    Project Year: 2017

    Design: Atelier LAVIT

    Structures: Nid Perche / créateur d’hébergements insolites

    Photo: Marco Lavit Nicora

    Client: Cabanes des Grands Chênes

    General contractors: Nid Perche / créateur d’hébergements insolites

    Dimensions: 23m2

    我們依據客戶的具體需求,打造出了這一特別的建筑項目。選用百年橡木,位于該地區的一處高地,這里坐擁此處絕美的景色,如何更好得利用木材,使之成為建筑的主體部分,成為該建筑項目首先需要考慮的因素。

    As its customers often wanted to define it, ORIGIN is an exceptional cabin, a unique and tailor-made project. A hundred-year-old oak, one of the most beautiful and tall of the domain of the Chateau de Raray, was the starting point for the whole reflection: how to sublimate the tree? Creating around it a tailored wooden-dress.

    建筑項目理念? ?CONCEPT

    使用純木材打造出舒適得多功能房屋建筑,對于設計室而言,的確是一項不小的挑戰,建筑項目給人的第一印象,就像它是個天然的鳥巢。

    The architectural challenge for Atelier LAVIT was to create a functional and comfortable hotel room, being faithful to the first inspiration of the project: a bird-nest.

    為了設計出更加自然的房屋建筑,結合現代化的建筑技術,將樹木的枝干進行邏輯化的劃分,細致得就像是鳥兒要鑄造自己的巢。

    The design of the cabin, coupled with the construction techniques, led to a rationalization of the assembly logic of the branches collected by the birds to create their impre-gnable shelters.

    詩意的環境,精湛的木工技藝,房屋建筑使百年橡木仿佛獲得了新生,房屋就像是原本就應該屬于這里。整個建筑顯得格外的雅致,成為別樣的風景。

    Meeting point between poetry and carpentry mastery, ORIGIN tree house discreetly stands out among the centenarian oaks of the Chateau de Raray forest, as if it had always been part of the scenery.Majestic and elegant, it integrates and completes an already impressive landscape, sublimating it by offering a shelter.

    房屋的聯結? ?ACCESS

    房屋結構的聯結具有一定的邏輯性:自30米外的一棵高大的橡樹至主建筑,設計有溫泉和沖涼區域。自地面設計了10米長的木質走道,可以直接進入房屋建筑的中心區域。

    The access is a sequence: passing first from a platform suspended on another tall oak thirty meters away, which includes a heated spa and a chilling area. Then a wooden walkway, ten meters from the ground, leads you straight into the heart of the nest.

    階梯? ?TERRACE

    木質的階梯與橡樹緊密聯結在一起,打造出360度環繞式屋頂露臺空間。其外被木板材包裹,修建完成后我們發現了這一絕佳的觀景臺。

    A wooden ladder invites you to continue the ascent in close contact with the tree, to find with wonder a large 360 ° panoramic roof-terrace. A belvedere on the oak forest of the domain, as surprising as unexpected because it’s hidden by the exterior wooden cladding.

    庭院? ?PATIO

    建筑結構選用的是八角形,環繞橡木的主干部分,將其嵌入其中,而這里也是房屋的入口所在。整體建筑是過于封閉的,多虧了設計的兩扇大的滑動式玻璃門,可以比較輕松得進入起居室內。

    The octagonal plan organizes the space around the oak trunk, incorporating it into the inhabited volume as the protagonist of the space that is the entrance to the tree house. Once in the patio a feeling of protection reigns as in a nest, with an easy access to the living area thanks to two large sliding glass doors.

    鳥巢式房屋建筑? ?NEST

    兩個大型的玻璃窗,允許自然光進入其中,使整體空間顯得格外明亮舒適。墻的內襯選用的是打磨過的,比較光亮的木材,伴有淡淡的木頭的味道。光滑平坦的內部墻面,定制家具,簡單的幾何形狀。

    A cosy, bright and intimate atmosphere fills the space thanks to the large windows.The inner lining of the wall is made out of poplar, a light and clear wood essence with a subtle scent. The smooth, flat interior walls are mat-ched by the custom-made furniture surfaces, worked with fine horizontal slats, in a simple game of geometric volumes.

    自入口處到起居室至臥室,選用了三個比較狹小的滑動門,房屋還設計了衣帽間,設備齊全的浴室和機械式壁櫥。每個起居空間都配置了大型的玻璃窗,可以俯瞰森林,享受在半空中觀察植物的趣味。

    Around the patio the living spaces develop in succession; from the entrance to the living area and the sleeping area, till a narrow corridor with three sliding doors that give access respectively to a dressing room, a well equipped bathroom and a technical closet. Each one of the living spaces faces the large windows overlooking the forest, offering a mid-air view on the foliage of the centennian oaks of the domain.

    MORE:?Atelier LAVIT

    zh_CN簡體中文