<rp id="yz2qk"><acronym id="yz2qk"><input id="yz2qk"></input></acronym></rp>

<tbody id="yz2qk"></tbody>
<em id="yz2qk"></em>

    <tbody id="yz2qk"></tbody>

    <em id="yz2qk"></em>

    自由地生活在一個開闊的空間/Austigard Arkitektur

    住宅 公寓 LOFT 室內設計

    建筑設計師:Austigard Arkitektur

    設計團隊:Tor O. Austigard, Mira Wolden

    地址:挪威奧斯羅

    完工年份:2018

    總面積:100平方米

    攝影:Ivan Brodey

    Architect: Austigard Arkitektur

    Team: Tor O. Austigard, Mira Wolden

    Location: Oslo, Norway

    Year: 2018

    Area: 100 sqm net area

    Photo credits: Ivan Brodey

    一個1.5×3.0 m的家庭餐桌位于公寓的中心。這個開闊的雙層空間,可以清楚地看見外面伸出來的樹梢,那兒松鼠和鳥兒經常出沒。這個巨大的桌子可以滿足家庭成員所有的活動需求——聊天、吃飯、做作業—雖然在一張桌子上,但互相并不打擾。

    A large family table measuring 1.5 x 3.0 m forms the center of the apartment. This open, double-height space is dominated by the wide outlook to the treetops outside, where well accustomed squirrels and birds frequently show up. The dimensions of the table alone allow family members to do be occupied with different activities around the same table – chatting, eating, doing homework – without interfering with each other, in the same social situation.

    從這個家庭餐桌到室內,空間逐漸變得私密,廚房、客廳和圖書館在一個連續的空間中形成了一個個獨立的區域,沒有單獨的房間。大部分區域表面都覆蓋著黑色或白色的山毛櫸面板。

    From this family table towards the interior, space becomes progressively intimate, with kitchen, lounge and library forming individual zones in a continuous social situation without separate rooms. Most interior surfaces are covered in black or white pigmented beech veneer.

    閣樓是公寓最私密的區域。在兩邊都有半透明的穿孔鋼板保護的情況下,可以完整地俯視一層,也可以完整地觀賞外部環境。

    The loft forms the most intimate zone of the apartment. Protected by half-transparent perforated steel panels on either side, one can have a complete overview of the social situation straight below, as well as the exterior beyond that.

    這個閣樓是為坐臥而設計的,有寬大的、多功能的長椅/床/桌子和低矮的窗戶。如果站立的話,會感覺被限制,但坐或臥的話,空間會變得更寬敞,而且閣樓靠近屋頂又有一種舒適感和親密感。

    The loft is designed for sitting and lying, with a wide, multifunctional bench/bed/table and low windows. In a standing position the loft space feels confined, but in a sitting or lying position the space becomes wider, while the proximity of the roof provides a sense of comfort and intimacy.

    ▼閣樓? ?Loft

    ▼平面圖? ? Plan

    ▼剖面圖1? Section1

    ▼剖面圖2? Section2

    ▼剖面圖3? Section3

    MORE:?Austigard Arkitektur

    zh_CN簡體中文